Romy Walpot op het voetbalveld van NOAD'67.
Romy Walpot op het voetbalveld van NOAD'67. Foto: Olaf Knook

Romy (23) kan niet zonder voetbal: ‘Ik hou van actief bezig zijn’

Door: Olaf Knook Algemeen

SINT PHILIPSLAND - Romy Walpot is een bekend gezicht op de Thoolse velden. Als 23-jarige voetballer maakt ze met trots deel uit van het eerste elftal van het G-team bij WHS. Ze doet al voor de derde keer mee aan de Dag van het onbeperkt sporten.

In de groepsapp van haar voetbalteam werd ze opnieuw uitgenodigd voor deze dag. “Ik vind alles hier geweldig”, vertelt Romy enthousiast. Op het veld rent ze met plezier achter de bal aan in haar lichtgrijze trainingspak. Maar wat is het precies dat haar zo aantrekt in het voetbal? “Dat ik gewoon lekker actief bezig kan zijn, samen met anderen”, vertelt ze met een glimlach.

Maar Romy’s liefde voor voetbal gaat verder dan alleen op de Thoolse velden. Haar ogen lichtten op toen ze als kind voor het eerst naar een voetbalwedstrijd keek op televisie. Als een groot liefhebber van voetbalteams uit Rotterdam, begon ze haar liefde bij Sparta. Nu is ze een Feyenoord-fan voor het leven. Die passie voor de clubs uit 010 komen waarschijnlijk door haar ouders, vertelt ze.

Geen keeper

Haar interesse in voetbal beperkt zich niet tot de mannen in de sport, want ze volgt met plezier de Oranjeleeuwinnen. Wat betreft haar positie op het voetbalveld, blijkt Romy uiterst flexibel te zijn. “Overal, behalve keeper,” roept iemand vanaf een andere tafel met een ondeugende grijns. Romy schiet in de lach en zegt: “Inderdaad, de positie maakt me echt niets uit, maar niet in het doel.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief