Vrijwilligers in actie tijdens een Natuurwerkdag.
Vrijwilligers in actie tijdens een Natuurwerkdag. Foto: PR

Het Muijebos van Smerdiek wordt aangepakt en jij kan helpen

Door: Olaf Knook Algemeen

SINT-MAARTENSDIJK - De jaarlijkse Natuurwerkdagen komen er weer aan. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november steken mensen in heel Nederland de handen uit de mouwen om bij te dragen aan een groene leefomgeving. Ook in Sint-Maartensdijk wordt actie gevoerd. Het thema van dit jaar is ‘Samen voor natuur dichter bij huis’.

De Natuurwerkdag in Zeeland wordt georganiseerd door Stichting Landschapsbeheer. De vele klussen worden verspreid over de provincie. Hier kunnen nog steeds klussen bij komen. Er worden bijvoorbeeld vijvers schoongemaakt, gras gemaaid en heel veel wilgen geknot. Ervaring is niet nodig, want er wordt op locatie instructie gegeven. In Sint-Maartensdijk steekt Natuurvereniging Tholen de handen uit de mouwen, dat dit jaar haar 40-jarig jubileum viert.

Het dorpsbos van Smerdiek

Het Muijebos is een aangelegd dorpsbos in Smerdiek. Tijdens de Natuurwerkdag op zaterdag 4 november gaan de vrijwilligers met het bos aan de slag. Ze maken de open plekken aan de rand van het bos opnieuw open en verwijderen jonge struiken. Ook worden de overgroeide bestaande rillen weer zichtbaar gemaakt Ten slotte vellen ze de zieke bomen langs een bospad en leggen ze die op rillen.

Kinderen zijn welkom onder begeleiding van een volwassene. De vrijwilligers gaan aan de slag van 9.00 tot 12.00 uur. “40 jaar jubileum feest. Maak buiten mooier en leer van elkaar”, aldus coördinator Annemiek Slootweg van Natuurwerkdag Sint-Maartensdijk. Er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Aanmelden voor de activiteiten tijdens de Natuurwerkdagen kan op www.natuurwerkdag.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief