Afbeelding
Foto: Frits Simons

Smerdiek maakt zich op voor een nieuwe lampionnenoptocht

Door: Olaf Knook Algemeen

SINT-MAARTENSDIJK - Geen carnaval op 11-11 in Smerdiek, maar wel een nieuwe editie van de lampionnenoptocht. Het Evenementen Comité Smalstad (ECS) organiseert morgen opnieuw een wandeling met lichtjes door de stad. De lokale muziekvereniging Euterpe zorgt voor de melodie.

De traditionele optocht begint om 19.00 uur op de Markt, maar de deelnemers volgen geen vaste route. De route hangt af van het weer. Volgens de weersvoorspellingen blijft het droog.

Meestal lopen ze langs woonzorgcentrum Maartenshof om de ouderen te begroeten. Tijdens de optocht krijgen alle deelnemers warme chocolademelk, ranja en speculaas.

Oekraïense aankondiging

De aankondiging van de lampionnenoptocht is ook in het Oekraïens gedeeld in Smerdiek. Zo weten ook de vluchtelingen uit het Oost-Europese land dat ze van harte welkom zijn om mee te lopen.

Deze optocht is al jarenlang een traditie in Sint-Maartensdijk en is een vast onderdeel op de kalender. Eind oktober was de laatste lampionnenoptocht in de gemeente. Toen liepen ruim duizend mensen met lichtjes door Tholen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief