De straf valt drie jaar lager voor de jarige Poortvlieter.
De straf valt drie jaar lager voor de jarige Poortvlieter. Foto: Rechtspraak

Drie jaar cel voor jarige Poortvlieter (47) vanwege incest met stiefdochter

Door: Olaf Knook Algemeen

BERGEN OP ZOOM/POORTVLIET - Een 47-jarige man uit Poortvliet kreeg vandaag op zijn verjaardag een cadeau van de rechtbank in Middelburg: Een gevangenisstraf van drie jaar. De rechter acht bewezen dat hij zes jaar lang incest pleegde met zijn minderjarige stiefdochter. Hij is wel vrijgesproken van seksueel misbruik met zijn eigen dochter.

De opgelegde straf was drie jaar korter dan de eis van de Officier van Justitie. De man uit Poortvliet werd veroordeeld voor het plegen van incest met zijn stiefdochter in Bergen op Zoom tussen 2012 en 2018. Ook werd hij beschuldigd van ontucht met haar in die periode. Het misbruik begon toen de stiefdochter minderjarig was.

Seksueel getinte berichten

Hoewel hij ook beschuldigd werd van incest met zijn eigen dochter, kon de rechtbank dat niet bewijzen. De rechtbank vond de bewijslast zwak omdat het grotendeels gebaseerd was op de verklaringen van de dochter. Omdat één stuk bewijs als onvoldoende werd beschouwd, resulteerde dit in vrijspraak. 

Voor de zaak met zijn stiefdochter was het steunbewijs wel voldoende, waaronder seksueel getinte berichten die hij naar haar had gestuurd. Daarom kreeg hij voor incest met zijn stiefdochter een gevangenisstraf van drie jaar en moet hij haar een schadevergoeding van 17.500 euro betalen.

Getraumatiseerd

De twee meiden verklaarden twee weken geleden in de rechtbank nog steeds getraumatiseerd te zijn door het gedrag van hun (stief)vader. Ondanks de beschuldigingen, heeft de verdachte tijdens de behandeling van de zaak alles ontkend. Hij beweerde dat zijn ex-vrouw verantwoordelijk is voor de beschuldigingen van zijn dochter.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief