Sinterklaas en het pietenkorps van Oud-Vossemeer.
Sinterklaas en het pietenkorps van Oud-Vossemeer. Foto: Jan Duine

Alles over de nieuwe opzet van het Sinterklaasfeest in Oud-Vossemeer

Door: Redactie Algemeen

OUD-VOSSEMEER - Op zaterdag 25 november zal de goedheiligman worden verwelkomd in Oud-Vossemeer. Stichting Sint-Nicolaas comité Oud-Vossemeer heeft dit keer gekozen voor een nieuwe opzet. Het plein aan de Raadhuisstraat zal worden omgetoverd tot een bruisend plein. 

Op het plein zal een podium verrijzen waar Sint-Nicolaas en al zijn pieten worden verwelkomd door burgemeester Marleen Sijbers, diverse muziekgezelschappen en een dansgroep. Aansluitend volgt er een lichtjesparade door het dorp. De pieten hebben hiervoor nog een leuke verrassing meegebracht uit Spanje. Na de parade zullen de festiviteiten op het plein verder gaan.

Op het sfeervol verlichte plein zal er ook aan de inwendige mens worden gedacht. Zo zijn er diverse foodtrucks aanwezig waar onder andere Churro’s, friet en snacks verkrijgbaar zijn. Uiteraard zijn er ook diverse drankjes te koop voor alle leeftijden. Ook is er een oliebollenkraam. Vanaf 12.00 uur ’s middags zijn er op het plein aan de Raadhuisstraat al verse warme oliebollen te koop. De aanvang van het officiële programma is om 16.15 uur.

Sinterklaastheater

Zaterdag 2 december wordt dorpshuis de Vossenkuil omgetoverd tot het grote Sinterklaastheater. Naast een prominente rol voor Sint-Nicolaas en zijn pieten zullen de dansers en danseressen van House of Margueez een wervelende dansshow verzorgen. Aansluitend komt de beroemde goochelaar Jeffrey Wijkhuisen de kinderen vermaken met een spectaculaire speelgoedshow. 

Tevens is er de mogelijkheid om met Sint-Nicolaas en zijn pieten op de foto te gaan. Uiteraard wordt de muziek tijdens deze middag verzorgd door de pietenband uit Madrid. De zaal gaat open om 14.00 uur en de theatershow start om 14.30 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief