Afbeelding
Foto: Eugène de Kok

Bijna alle ondergrondse containers worden binnenkort geplaatst

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - De ondergrondse containers voor luiers, glas- en restafval worden binnenkort geplaatst in de kernen van Tholen. Momenteel zijn 13 van de 15 locaties bevestigd, maar er is nog onzekerheid over de plaatsing op de Contre Escarpe in Tholen en de Schoolstraat in Stavenisse. De eerste activiteiten voor het installeren van de containers gaan de komende weken van start.

Het gemeentebestuur nam in oktober het besluit om in elke kern van Tholen ondergrondse containers te plaatsen voor luierafval. Op sommige locaties worden deze containers ook gebruikt voor het inzamelen van glas- en/of restafval. In enkele gevallen zijn deze inzamelpunten bovengronds. Deze service wordt gratis aangeboden aan de inwoners. Voor deze service kan iedereen binnenkort een speciale pas aanvragen.

Bezwaar van het waterschap

De gemeente heeft vijftien locaties aangewezen voor de plaatsing van de containers. Verwacht wordt dat op dertien van deze locaties de eerste werkzaamheden in deze weken beginnen, aldus wethouder Corniel van Leeuwen. Twee locaties, namelijk aan de wal in Tholen en bij schoolgebouw De Schalm in Stavenisse, zijn nog onduidelijk. Het waterschap had bezwaar gemaakt tegen de locatie aan de Contre Escarpe.

Er wordt momenteel bekeken hoe op deze locaties toch een container kan worden geplaatst. De gemeente heeft enkele reacties ontvangen van inwoners over de vijftien aangewezen locaties. Alle containers moeten uiterlijk op 1 januari 2024 operationeel zijn. De Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) is verantwoordelijk voor het legen van de containers.

De 15 aangewezen locaties voor een container:
Anna Jacobapolder: Steintjeskreek
Oud-Vossemeer: Cornelis Frankenstraat
Poortvliet: Gaaswijck
Scherpenisse: Sassegrave
Sint-Annaland: Dorpsweg, Schoolstraat en Spuistraat
Sint-Maartensdijk (Achter ‘t Bos): Haven en Maartenshof
Sint Philipsland: Eendrachtsstraat
Stavenisse: Schoolstraat (onzeker)
Tholen: Korstiaen Bestebroerlaan, Contre Escarpe (onzeker) en Jonkheer van VredenburchlaanBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief