Sneeuw op Tholen (ter illustratie)
Sneeuw op Tholen (ter illustratie) Foto: Neil Schuurman

Tholen morgen mogelijk bedekt met laagje sneeuw

Door: Ties de Bakker Algemeen

THOLEN - De eerste sneeuwbuien van de herfst zijn onderweg naar Tholen. Morgen rond 13:00 uur zullen de buien Noord-Brabant en Tholen bereiken en kan er een klein laagje sneeuw ontstaan. ‘’Wil jij van de sneeuw genieten? Kleed je dan warm aan. We verwachten een gevoelstemperatuur van -6 graden’’, meldt Weeronline.

We zijn in Nederland al een paar dagen in de ban van licht winterweer. In het oosten en uiterste noorden van het land zijn afgelopen dagen al enkele sneeuwbuien gevallen, maar morgen kan het op meerdere plekken in het land gaan sneeuwen. Zo ook op Tholen. Weeronline verwacht een laagje van 1 tot 4 centimeter sneeuw over het eiland, in Zeeuws-Vlaanderen, Zuid-Beveland en Walcheren wordt minder sneeuw verwacht. De temperaturen zullen rond het vriespunt hangen, de gevoelstemperatuur kan daarentegen een stuk lager zijn: ‘’Dit komt door de stevige zuidenwind’’, laat Weeronline weten.

Mogelijk een mooi laagje sneeuw

Na een nacht met meest lichte vorst begint zondag droog en regionaal mistig. In het begin van de middag kan in Zeeland de eerste neerslag vallen in de vorm van (natte) sneeuw. Tijdens de middag en avond trekt het neerslaggebied richting Noord-Brabant. Op veel plekken kan het hierdoor een tijd gaan sneeuwen.

Vooral in de tweede helft van de middag en vroege avond kan het goed door sneeuwen. Op veel plaatsen kan een sneeuwdek van 1-3 centimer ontstaan en lokaal is 5 centimeter mogelijk. In Brabant dooit het sneeuwdek in de avond mogelijk al weer vrij snel weg. De kans op een mooie witte wereld op maandagochtend is hier dus klein.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief