De verwondingen komen mogelijk van een wolf.
De verwondingen komen mogelijk van een wolf. Foto: Ronnie Pot
UPDATE

Mogelijk wolf actief op Tholen, minstens drie schapen gedood

Door: Olaf Knook Algemeen

SINT-MAARTENSDIJK/POORTVLIET - In de buurt van Sint-Maartensdijk is zondagochtend mogelijk een wolf gezien. Een schaap is aangevallen en moest worden ingeslapen vanwege zijn verwondingen. Ook in de Weihoek van Poortvliet zijn twee dode schapen gevonden.

Ronnie Pot deelde het nieuws op Facebook: “Let op! Vanmorgen is er een WOLF! gesignaleerd op Sint-Maartensdijk! Wij hebben ook vanochtend een schaap in onze kudde aangetroffen die meerdere malen gebeten is door de wolf!!”, schrijft hij op Facebook. Het dier moest uiteindelijk geëuthanaseerd worden vanwege de ernst van de verwondingen.

In de reacties meldt iemand dat ze de wolf hebben gezien. “Wij hebben hem vanochtend gezien naast onze boerderij in Sint-Maartensdijk en meldingen gedaan.” Vannacht zijn ook twee vermoorde schapen gevonden in de Weihoek in Poortvliet.

Wolf bij Vossemeersebrug

In 2021 werd ook al een wolf gezien in de buurt van Tholen, bij de Vossemeersebrug. Ook in april van dat jaar was er al ophef over een wolf die op Tholen gespot werd. Het aantal wolven in Nederland neemt toe. Voor veehouders die hun dieren buiten laten grazen, vormt dit een aanzienlijk probleem.

Let op: Het onderstaande Facebook-bericht kan mogelijk een schokkende foto bevatten.
Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief