De laatste Fluplandse Avondvierdaagse was in 2019.
De laatste Fluplandse Avondvierdaagse was in 2019. Foto: Frits Simons

Mogelijk nieuwe Avondvierdaagse in Flupland: ‘De dames zijn erg enthousiast’

Door: Olaf Knook Algemeen

SINT-MAARTENSDIJK/SINT PHILIPSLAND - In Flupland wordt al sinds 2019 geen Avondvierdaagse meer gehouden. Een gemis voor het dorp, vindt Sportdorp Sint Philipsland. Daarom zijn een aantal vrijwilligers actief bezig om het wandelfeest weer terug te brengen.

Wandelen is een geliefde activiteit op Tholen. Elk jaar worden er veel wandelactiviteiten georganiseerd in verschillende kernen. Maar de laatste Avondvierdaagse in Sint Philipsland vond alweer vier jaar geleden plaats.

De Stichting Avondvierdaagse Sint Philipsland besloot vorig jaar om ermee te stoppen, nadat het wandelevenement in de coronaperiode niet heeft plaatsgevonden.

Basisschooljeugd

Nu zetten een aantal dames zich in om een nieuwe Avondvierdaagse op te zetten, onder wie Rianne Ottema, Martine Lisseveld, Monique Reijngoudt en Angelique Reijngoudt. “Het initiatief is begonnen omdat we steeds meer mensen horen zeggen dat ze het missen”, zegt Roseline van den Heuvel-den Braber van Jij op Tholen.

“Het is al zo’n 3 jaar niet meer georganiseerd, en het is echt een activiteit waar iedereen, vooral de basisschooljeugd, aan deelnam. Na een oproep hebben een aantal dames gereageerd. Ze zijn erg enthousiast en willen ervoor gaan.”

Samenwerking 

Voor de nieuwe avondvierdaagse in Sint Philipsland is een samenwerking gezocht met Wandelsportvereniging Oosterscheldestappers. Deze vereniging organiseert jaarlijks een avondvierdaagse in Scherpenisse, Smerdiek en Stavenisse. De Oosterscheldestappers willen de groep graag ondersteunen, aldus secretaris David Joppe.

“We zijn bereid om te helpen. We hebben al samen gezeten en de plannen worden nu verder uitgewerkt. Het is mooi om te zien dat het wandelen weer leeft in Flupland.” Op de vraag waarom Joppe denkt dat wandelen zo populair is op Tholen, moet hij even nadenken.

‘De rust’

“Misschien vanwege de rust. Ik vind het zelf prettig om langs het water te wandelen. We horen vaak dat onze wandelevenementen goed georganiseerd zijn met mooie routes. We betrekken ook kinderen erbij, maar ze lopen niet in grote aantallen mee. Aan de gewone tochten nemen vooral volwassenen deel.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief