Vrijwilligers zijn hard bezig met de boompjes.
Vrijwilligers zijn hard bezig met de boompjes. Foto: Gemeente Tholen

Tholenaren kunnen vanaf vandaag hun gratis boompjes ophalen

Door: Olaf Knook Algemeen

SINT-MAARTENSDIJK/THOLEN - Vanaf vandaag kunnen alle mensen op Tholen hun gratis bestelde boompjes ophalen in Sint-Maartensdijk. In totaal worden er bijna 4400 boompjes uitgedeeld in drie dagen tijd. Dat betekent dat alle beschikbare boompjes zijn uitverkocht.

De inwoners van Tholen hadden de keuze uit twaalf verschillende soorten inheemse bomen en struiken, zoals winterlinde, kerspruim, hondsroos en kardinaalsmuts. In september konden Tholenaren maximaal zes gratis boompjes per adres bestellen.

De boompjes kunnen worden opgehaald bij de gemeentewerkplaats in Sint-Maartensdijk aan de Nijverheidsweg op 7, 8 en 9 december, tussen 11.00 en 16.00 uur.

Tekst gaat verder onder de foto.


Vrijwilligers voorzien de gratis boompjes van naamlabels - Gemeente Tholen

18.200 boompjes

Net als voorgaande jaren heeft de gemeente Tholen extra bijgedragen aan het initiatief, waardoor er veel boompjes beschikbaar waren. In voorgaande jaren werden 4000 en 4500 boompjes uitgedeeld. Deze groene beweging beperkt zich niet tot Tholen, maar verspreidt zich door heel Zeeland. In totaal zullen er 18.200 boompjes in de hele provincie worden uitgedeeld.

De boompjesactie is een gezamenlijk initiatief van de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf), Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Velt Zeeuwse Eilanden en de gemeente Tholen. Het doel is om meer groen in de leefomgeving te brengen en daarmee de natuur te bevorderen.
Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief