Afbeelding
Foto: Statenfractie VVD Zeeland

Snelheid vereist: VVD Zeeland wil snelle oplossing voor Tholensebrug

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - Björn Schutz uit Oud-Vossemeer heeft de aandacht van de Provinciale Staten gevraagd voor de snelheidsbeperking op de Tholensebrug. De snelheid op deze verbindingsweg (N286) is deze week voor onbepaalde tijd verlaagd van 80 naar 50 kilometer per uur. Rijkswaterstaat heeft ontdekt dat enkele voegovergangen op de brug sneller verslijten dan verwacht. 

Schutz heeft dit probleem aangekaart als Statenlid van VVD Zeeland. Hij benadrukt hoe belangrijk de brug is voor de verbinding tussen Tholen en westelijk Noord-Brabant. Samen met zijn fractie pleit hij voor een snellere aanpak van het probleem met de voegen op de brug, bij voorkeur vóór 2025.

“Tijdelijke maatregelen die 1 tot 2 jaar duren, voor meerdere beperkingen met betrekking tot meerdere bruggen zijn echt te lang”, laat VVD Zeeland weten. “Dat raakt aan meer dan de staat van de bruggen. De bereikbaarheid van beide oevers door middel van vracht- en personenvervoer én het ov dient om sociaal-maatschappelijke, maar ook om economische redenen nader én blijvend te worden geborgd.”

Lange levertijden

Echter, het is onzeker of deze wensen gerealiseerd kunnen worden. Rijkswaterstaat meldde vorige week dat ze te maken hebben met lange levertijden, waardoor het vervangen van de voegen vóór 2025 niet gegarandeerd is. Tijdens de vervanging van de voegen zal de brug enkele weken moeten worden afgesloten. De exacte periode hiervan is nog niet bekend.

Op dit moment is van de drie Rijksbruggen over het Schelde-Rijnkanaal alleen de Slaakbrug tussen Sint Philipsland en Nieuw-Vossemeer ongehinderd toegankelijk. De bereikbaarheid via de Vossemeersebrug is eerder al beperkt door een gewichtsbeperking voor voertuigen tot 35 ton.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief