De familie Kouwen zit in Bij ons op het Kamp (RTL5).
De familie Kouwen zit in Bij ons op het Kamp (RTL5). Foto: Remco Weterings

Een terugblik op 2023 deel 6: Kouwen op televisie en verlichte trekkertocht

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - Het jaar 2023 is bijna afgelopen. Daarom blikt de Thoolse Bode in zes artikelen terug op de meest bijzondere en gelezen artikelen van 2023. Vandaag deel 6: november en december. Wil jij een terugblik op Tholen in 2023 in een prachtig, gebonden boek? Bestel dan het Jaarboek Tholen 2023 of word Vriend van de Bode en ontvang het jaarboek gratis!

Familie Kouwen schittert in Bij ons op het Kamp

De realityserie ‘Bij ons op het Kamp’ heeft zich al twee seizoenen lang gewijd aan het ontrafelen van het intrigerende leven van woonwagenbewoners. Toon Kouwen (met een bedrijf in Tholen) zit met zijn familie, samen met vijf andere gezinnen, in het gloednieuwe seizoen dat vanaf 1 november wekelijks te zien is op RTL5. Lees hier het interview met de familie Kouwen.

Ties en oma Bea zamelen luiers in voor mensen in nood

Ties Reitsma (36) en zijn oma Bea Verkamman (82) hebben in de maand november luier, billendoekjes en maandverband ingezameld voor mensen in nood. De spullen zijn overgebracht naar Griekenland, Bosnië, Servië en Oekraïne, Lees hier meer over hun beweegredenen.

Vliegende start voor de Woaidaehen op Grôôt Pesôôt

’t is Veuheltjes, dat is het motto van het nieuwe Woaidaehen (carnaval) seizoen op Grôôt Pesôôt. Onder grote belangstelling werd het motto zaterdagavond 11 november bekendgemaakt bij Café de Hoop. Lees hier meer over de start van het carnavalsseizoen in Oud-Vossemeer.

Verlichte trekkertocht brengt Tholen een warme kerstgroet

Tientallen trekkers reden vrijdag 22 december door het eiland Tholen. De stoet trok bewonderende blikken van veel bewoners, die zich langs de route verzamelden. De landbouwlichtjestour, georganiseerd door de Plattelands Jongeren Zeeland (PJZ), maakte hiermee haar debuut op Tholen. Lees hier meer over de trekkertocht.

180 kerstmannen rennen door Oud-Vossemeer

Precies 180 kerstmannen renden zaterdag 23 december ruim 3 kilometer door Oud-Vossemeer tijdens de allereerste Santarun van het eiland Tholen. De organisatie van de run lag in handen van Stichting Stavoord6. Lees hier het verslag van de allereerste Santarun.

Minder hard rijden op Tholensebrug door slijtage

Een deel van de voegovergangen op de Tholensebrug (N286) is zo versleten dat het wegverkeer wat gas terug moet nemen op de brug. Vanaf 18 december wordt de snelheid op de brug voor onbepaalde tijd verlaagd van 80 naar 50 kilometer per uur. Lees hier meer over de snelheidsbeperking op de brug.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief