De gemeente wil voorkomen dat er opnieuw hulpdiensten verzamelen op de Grindweg.
De gemeente wil voorkomen dat er opnieuw hulpdiensten verzamelen op de Grindweg. Foto: AS Media

Minder borden en langzamer rijden: Zo wil Tholen de Grindweg veiliger maken

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - De gemeente Tholen neemt maatregelen om de oversteek op de Grindweg veiliger te maken. Na recente ongelukken wordt de situatie opnieuw bekeken. Overbodige verkeersborden worden weggehaald en er wordt onderzocht of auto’s langzamer kunnen rijden bij de oversteek. Denk hierbij aan hogere drempels of andere snelheidsremmende maatregelen.

Het gemeentebestuur betreurt de ongelukken op deze oversteek. De Grindweg in Tholen is een doorgaande weg met een snelheidslimiet van 50 kilometer per uur. “Een risicovolle verkeerssituatie die een grote alertheid van alle verkeersdeelnemers verlangt”, zegt het college.

‘Onveilig gedrag niet te voorkomen’

Eerder is de oversteek aangepast na advies van een verkeerspsycholoog om de alertheid te vergroten. “Helaas is onveilig gedrag van verkeersdeelnemers (onvoldoende kijken, voorrang nemen, te hard rijden) niet met maatregelen volledig te voorkomen”, zeggen de burgemeester en de wethouders.

Minder borden en langzamer rijden

Daarom neemt de gemeente nu nieuwe maatregelen, waaronder het weghalen van overbodige verkeersborden bij de oversteek. Hiermee wil de gemeente de verkeerssituatie overzichtelijker maken.

Ook wordt onderzocht of extra maatregelen mogelijk zijn om auto’s langzamer te laten rijden bij de oversteek. Het doel is om de veiligheid van de verkeersdeelnemers te vergroten.

Defecte verlichting of lage zon?

Hoewel de kapotte verlichting nu hersteld is, denkt de gemeente dat de recente ongelukken eerder te wijten zijn aan de lage stand van de zon dan aan de defecte verlichting. De ongelukken vonden namelijk plaats in het middaguur bij daglicht.

De gemeente gaat met de leverancier bespreken hoe de reparatietijd verbeterd kan worden om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen. Met deze maatregelen hoopt de gemeente Tholen de veiligheid op de Grindweg te vergroten en het aantal ongelukken bij de oversteek te verminderen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief