Ad Havermans met zijn kleine trom.
Ad Havermans met zijn kleine trom. Foto: Jacoline de Boer

Ad vindt stoppen moeilijk: ‘De dweilband heeft wat betekend voor het dorp’

Door: Jacoline de Boer Algemeen

OUD-VOSSEMEER - Ook Ad Havermans zit al vanaf dag één bij Dweilband de Lamsôôren. Ad werd dertig jaar geleden gevraagd door Jaap van de Jagt om mee te komen spelen in de toen nog op te starten dweilband.

“Ik zat samen met Jaap bij tambouren toen Jaap het aan mij vroeg. Op dat moment was er nog maar één band op Oud-Vossemeer en ik vond carnaval wel leuk. Ik ben op de grote trom begonnen, maar daarna op de kleinere trom gaan spelen. Ik weet nog dat het tijdens ons eerste optreden tijdens een carnavalsoptocht heel erg hard vroor en sneeuwde. Wij zaten op een carnavalswagen, maar de sneeuw lag overal. Je moet er dus wel wat voor over hebben.”

‘Geen bankzitter’

Ad zijn vrouw Joyce speelt ook bij een dweilband, maar toch hebben ze nooit samen in één band gespeeld. Ook nu het einde in zicht is voor Dweilband de Lamsôôren, is Ad niet van plan om in een andere dweilband te gaan spelen. “Ik hou van gezelligheid en een biertje drinken en ik blijf wel spelen alleen dan in de Zwarte Pieten band.”

Vervelen zal Ad zich niet nu de repetities wegvallen. “Ik ben geen bankzitter. Ik prul graag een beetje met elektronica en misschien ga ik wel extra biljarten. Ik vind het stoppen wel moeilijk, maar ik vind het ook wel heel mooi wat we met de dweilband hebben betekend voor het dorp.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief