De Bergse bestuurder en zijn passagiers werden tijdens hun dollemansrit betrapt.
De Bergse bestuurder en zijn passagiers werden tijdens hun dollemansrit betrapt. Foto: Shutterstock
RECHTSPRAAK

Aangeschoten man rijdt ‘s nachts met passagiers op dak van auto en wordt betrapt

Door: Redactie Algemeen

THOLEN - Een 22-jarige man uit Bergen op Zoom heeft wel een heel bijzondere autorit meegemaakt. Hij reed midden in de nacht over de Eendrachtsweg bij Tholen met meerdere mensen op het dak van zijn auto. Daarnaast had hij bijna twee keer zoveel alcohol gedronken dan toegestaan. Ze werden onderweg betrapt door de politie. Vandaag werd de bestuurder voor de rechtbank van Zeeland-West-Brabant gedaagd.

Deze dollemansrit vond plaats in het eerste weekend van augustus 2021. De bestuurder, toen nog maar 20 jaar oud, had nog maar een paar jaar zijn rijbewijs. Hij en zijn passagiers hadden waarschijnlijk een gezellige avond achter de rug. Op een gegeven moment ontstond het idee om middernacht te gaan rijden met meerdere mensen op het dak van de auto. De aangeschoten jongeman nam plaats achter het stuur.

Positieve ademtest

Uiteindelijk werden ze betrapt op de Eendrachtsweg bij Tholen. De beginnende bestuurder werd onderworpen aan een ademanalyse en bleek bijna twee keer zoveel alcohol te hebben gedronken dan toegestaan. Hierdoor werd zijn rijbewijs ingevorderd. Bovendien wordt hij aangeklaagd voor het veroorzaken van een gevaar op de weg, omdat zijn passagiers op het dak van de auto zaten.

Mogelijk celstraf en rijbewijs kwijt

Rijden onder invloed wordt beschouwd als een misdrijf. De straffen hiervoor kunnen variëren van een rijontzegging en hoge geldboetes, tot zelfs een gevangenisstraf en het verlies van het rijbewijs. Daarnaast riskeert de bestuurder een flinke boete voor het vervoeren van passagiers op een onveilige manier. De rechtbank in Middelburg buigt zich over deze zaak.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief