Afbeelding
Foto ter illustratie: Meer Bomen Nu

Vrijwilligers redden Stallands bos en geven zaailingen een tweede kans

Door: Olaf Knook Algemeen

SINT-ANNALAND - Vrijwilligers gaan woensdagochtend het Stallands bos ‘redden’ tijdens de oogstdag. Elke boom produceert elk jaar honderden zaailingen. Maar de meeste daarvan overleven het niet. Dankzij de vrijwilligers van Meer Bomen Nu krijgen deze zwakke zaailingen een tweede kans. Sinds 2020 hebben ze al meer dan een miljoen bomen en struiken verplaatst.

Tijdens een oogstdag halen vrijwilligers kansarme boompjes uit, bijvoorbeeld die in het maaipad staan. Het is een leerzame en plezierige dag in de natuur. Je leert op een andere manier naar de natuur te kijken; ze biedt ons overvloed en je maakt kennis met verschillende boomsoorten in hun winterstand. Op woensdag 14 februari mogen de vrijwilligers tussen 9.00 en 13.00 uur zaailingen oogsten in het Stallands bos.

Opgeslagen in Bomenhub

Wil je meehelpen? Meld je dan aan via de website van Meer Bomen Nu. Je kunt parkeren op de parkeerplaats bij de duiklocatie aan de Nieuwlandseweg. De boompjes en struiken mogen direct worden meegenomen door geïnteresseerden. De overige zaailingen worden tijdelijk opgeslagen bij de Bomenhub van het gemeentehuis in Tholen. Op 24 februari is er ook een oogstdag bij landschapscamping Kruytenburg in Poortvliet.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief