Het Thoolse gemeentehuis aan de Hof van Tholen.
Het Thoolse gemeentehuis aan de Hof van Tholen. Foto: Rien Burgers

Tholen organiseert in maart een energiemarkt op het gemeentehuis

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - De gemeente Tholen organiseert op donderdag 7 maart een energiemarkt in het gemeentehuis. De markt is toegankelijk van 18.00 tot 20.00 uur. Tijdens deze markt kunnen geïnteresseerden vrij inlopen om vragen te stellen en informatie te krijgen over verduurzaming en energiebesparing.

Veel mensen zijn nog niet op de hoogte van de mogelijkheden om hun huis te verduurzamen en energie te besparen. Daarom organiseert de gemeente deze energiemarkt speciaal voor inwoners. Iedereen is welkom om langs te komen.

Energiebesparende maatregelen

Tijdens de inloopmarkt vertellen ondernemers over verschillende energiebesparende maatregelen die toegepast kunnen worden in en rondom het huis. Bezoekers krijgen informatie over bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie, warmtepompen, laadpalen en ledlampen.

Coaches en specialisten

Diverse organisaties en bedrijven zijn aanwezig, waaronder afval-, tuin- en energiecoaches, maar ook specialisten op het gebied van zonnepanelen en warmtepompen. Ongeveer tien verschillende partners nemen deel aan de energiemarkt.

Vanaf januari zijn vier vrijwilligers gecertificeerd als energiecoach. Ze gebruiken hun kennis om Tholenaren te ondersteunen bij duurzame initiatieven in huis. Michel van Ruijven, Janneke Rombouts, Rob de Vries en Pieter Geluk ontvingen hun certificaten van wethouder Peter Hoek in het gemeentehuis.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief