De landbouwweg bij Poortvliet is naar verwachting eind mei 2024 gereed.
De landbouwweg bij Poortvliet is naar verwachting eind mei 2024 gereed. Foto: Provincie Zeeland

Werkzaamheden landbouwweg Poortvliet worden maandag hervat

Door: Olaf Knook Algemeen

POORTVLIET - De werkzaamheden aan de landbouwweg bij Poortvliet (N286) worden vanaf maandag 26 februari hervat. Deze weg wordt aangelegd om het landbouwverkeer te scheiden van het overige verkeer. Hierdoor hoeven de landbouwvoertuigen niet meer door het dorp te rijden.

Alle werkzaamheden hebben ongeveer een half jaar stilgelegen vanwege het inklinken van het zand en de voorbelasting in de grond. Vorig jaar is het nodige voorwerk gedaan en is het geluidsscherm gerealiseerd. Vanaf maandag wordt de voorbelasting verwijderd. Dit is de groene heuvel die het verkeer vanaf de rijbaan (Postweg N286) ziet liggen.

De tekst gaat verder onder de foto.


Harry van der Maas en Corniel van Leeuwen onthullen het bord. - Olaf Knook

Eind mei 2024

Daarna begint de aannemer met het aanleggen van de landbouwweg en het fietspad in de polder tussen de Geerweg en de Lange Zandweg. Er wordt geprobeerd de verkeershinder die kan ontstaan door de werkzaamheden tot een minimum te beperken. De landbouwweg is naar verwachting eind mei 2024 toegankelijk voor verkeersdeelnemers.

‘Langgekoesterde wens’

Dit project is voor Tholen een langgekoesterde wens. Dit benadrukte wethouder Corniel van Leeuwen eerder al bij de start van de aanleg van de landbouwweg in september. Ook gedeputeerde Harry van der Maas van de Provincie Zeeland beschouwt de aanleg als een ‘welkome verandering op de rondweg’.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief