Afbeelding
Foto: BredaVandaag

Kruispunt N286 vanaf zaterdag 2 maart open voor verkeer

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

THOLEN - Gemeente Tholen werkt aan de bereikbaarheid van Tholen in het project Toekomstig Tholen. Om de bereikbaarheid te verbeteren, legt de gemeente ter hoogte van de Molenvlietsedijk en de N286 een nieuw kruispunt aan. Vanaf zaterdag 2 maart om 6.00 uur is het kruispunt open voor verkeer.

Op 26 februari startte Heijmans met het asfalteren van het kruispunt, de doorgaande route (N286) en de aansluiting op de Molenvlietsedijk (tot rotonde Eeweg). In de nacht van vrijdag 1 maart op zaterdag 2 maart wordt de tijdelijke bypass afgesloten. De werkzaamheden starten vanaf 19.00 uur. Heijmans brengt dan de laatste laag asfalt aan op de aansluitingen op de N286. Er worden omleidingsroutes ingesteld. De werkzaamheden kunnen hoorbaar zijn in de omgeving. Vanaf zaterdagochtend 6.00 uur is het kruispunt open voor verkeer. De verbinding Poortvliet-Tholensebrug is dan weer open. Ook is het mogelijk om af te slaan in de richting van de Molenvlietsedijk.

Sinds 2 november 2023 is de Molenvlietsedijk vanaf de rotonde Zoekweg tot en met de kruising met de Mossellaan weer open voor verkeer. Met de aansluiting op de N286 is Tholen veiliger en prettiger bereikbaar voor inwoners en bedrijven.

Eind maart gaat de weg richting Welgelegen en de aansluiting van de landbouwroute open. Ook de fietstunnel en verbinding Molenvlietsedijk – Eeweg gaan eind maart open. Het project wordt dan officieel afgerond. Voor de openstellingen is Heijmans wel afhankelijk van het weer.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief