Is jouw kat wel eens van huis weggelopen?
Is jouw kat wel eens van huis weggelopen? Foto: Tom van der Put

Katten met de naam Simba raken het vaakst vermist en andere feitjes

Door: Olaf Knook Algemeen

ZEELAND - In Zeeland zijn vorig jaar 329 katten vermist geraakt. Drie vierde van deze spoorloze katten zijn weer teruggevonden, maar de resterende 82 katten waren aan het einde van 2023 nog steeds zoek. Opvallend genoeg worden in onze provincie de minste katten vermist. Katten met de naam Simba liepen het vaakst van huis weg.

Dit blijkt uit een analyse van PetRadar, een Nederlands platform voor vermiste huisdieren. De steden Middelburg, Vlissingen en Terneuzen hebben het hoogste aantal vermiste katten in Zeeland. In Zuid-Holland werden de meeste katten als vermist gemeld, namelijk 3.811 viervoeters. In Drenthe (63 procent) en Friesland (60 procent) worden de minste katten teruggevonden.

Simba en zondag

Eigenaren van katten met de naam Simba lijken vaker te maken te hebben met een vermiste kat. Deze naam komt het vaakst voor bij spoorloze katten in Zeeland. De maand augustus was de meest voorkomende maand waarop katten vermist raken. Ook bleek dat katten voornamelijk op zondagen verdwenen. Gemiddeld duurt het iets meer dan een week voordat een kat in Zeeland wordt teruggevonden. De kat die het langst vermist was, werd na ruim twee maanden teruggevonden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief