Het schetsontwerp van de groene ontmoetingsplek.
Het schetsontwerp van de groene ontmoetingsplek. Foto: Natuurvereniging Tholen

Vanavond kun je meepraten over de nieuwe groene ontmoetingsplek

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt binnenkort omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek, zo werd vorige week bekend. Wil je meer weten over dit plan of het ontwerp bekijken? Dan ben je vanavond op 29 februari welkom tijdens de inloopavond in het gemeentehuis.

De perenboomgaard, die ongeveer 10.000 vierkante meter groot is, is door de gemeente aangekocht met het oog op toekomstige woningbouwuitbreiding. Zolang de grond nog niet nodig is voor deze ontwikkeling, wordt het omgevormd tot een tijdelijke groene ontmoetingsplek.

Perenbomen en schoolmoestuinen

In het gebied blijven veel perenbomen behouden, maar er worden ook verschillende bomen verwijderd om plaats te maken voor diverse struiken, natuurlijke speelelementen, kruidenrijk grasland, een half verhard pad van kleischelpen en schoolmoestuinen.

Daarnaast wordt de centrale ingang rolstoelvriendelijk gemaakt met een picknicktafel en wordt er grond afgegraven om variatie in hoogte te creëren. Deze afgegraven grond blijft in het gebied als een grondwal, die ook dient als speelaanleiding.

Inloopavond

Het plan is tot stand gekomen door samenwerking tussen de gemeente Tholen en Natuurvereniging Tholen. Tijdens de inloopavond van 18.00 tot 20.00 uur in het gemeentehuis kun je het plan bekijken. Ook kun je je aanmelden als vrijwilliger voor hulp bij de aanleg en het beheer van de groene ontmoetingsplek.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief