Afbeelding
Foto: Ellis van Loenhout

Het leven van Ellis (28) uit Tholen staat al een maand stil

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - Voor Ellis van Loenhout (28) staat het leven al een maand stil. Ze heeft cerebrale parese en haar aangepaste auto is kapot. Hierdoor kan ze niet zelfstandig buiten Tholen reizen. Ellis hoopt nu met een crowdfunding geld op te halen voor een nieuwe bestelbus. “Ik kan nu nérgens heen.”

Ellis kreeg voor haar geboorte vier herseninfarcten. Daardoor leeft ze nu met cerebrale parese. Deze aandoening zorgt ervoor dat haar hersenen niet goed samenwerken met haar spieren, waardoor ze bijvoorbeeld problemen heeft met bewegen. “Maar dankzij mijn hulphond Storm, diverse hulpmiddelen en een aangepaste auto kan ik eigenlijk vrij zelfstandig leven”, vertelt Ellis

Vooral haar aangepaste auto is van grote waarde. “De artsen vertelden me dat ik nooit meer zou kunnen lopen. Maar als kind vocht ik me uit de rolstoel en leerde ik redelijk lopen. Ik kon naar school gaan, werken en mijn eigen leven leiden.” Daarna kreeg ze steeds meer last van klachten. Ze kan nu nog steeds korte stukken lopen, maar de rest doet ze in een speciale balansrolstoel. Dankzij haar aangepaste auto kan ze zelfstandig met haar rolstoel buiten Tholen komen. In december begon ze wel al met een inzamelingsactie voor een nieuwe aangepaste bestelbus.

Tekst gaat verder onder de foto


Ellis van Loenhout

Grootste pechscenario

Maar begin februari werd het grootste pechscenario voor Ellis werkelijkheid. Op de terugweg van een medische afspraak naar huis gingen er allerlei waarschuwingslampjes branden. Ze kon nog net een pechhaven bereiken. “Mijn auto werkte niet meer en moest worden weggesleept naar de garage. En alsof dat nog niet erg genoeg was, kreeg ik te horen dat mijn auto niet meer gerepareerd kan worden.”

Nu, een maand later, kan ze zonder aangepaste auto al wekenlang niet ver buiten Tholen komen. “Ik kon niet naar de fysio en andere medische afspraken, niet naar de zorgboerderij, niet naar vrienden of bekenden. Sinds kort heb ik wel tijdelijk taxivervoer. Maar dat gaat eigenlijk niet met mijn lijf en aandoening. Mijn vrijheid en zelfstandigheid, waar ik al die jaren voor heb gevochten, worden nu enorm beperkt.”

De nood is hoog

De noodzaak voor een nieuwe aangepaste bestelbus is daarom heel hoog. Om de bestelbus te kunnen betalen, gebruikt Ellis haar eigen middelen en krijgt ze steun van haar naasten. Ook loopt er een aanvraag bij de WMO en hebben vier fondsen al een bijdrage toegezegd. Maar dat is nog niet genoeg. Daarom hoopt Ellis geld binnen te halen met een crowdfundactie. Ze hoopt via deze actie 10.000 euro in te zamelen.

Wil je Ellis helpen?
Ga dan naar: https://www.gofundme.com/f/u5mxf



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief