Deze maand komen vijf organisaties langs de deur.
Deze maand komen vijf organisaties langs de deur. Foto: ZOA

Een maand vol collectes: Deze organisaties kun jij aan de deur verwachten

Door: Amy Klaverveld Algemeen

THOLEN -  De komende weken gaan er weer honderden vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen voor verschillende goede doelen. Ook op Tholen komen ze langs en je kunt ze de hele maand aan de deur verwachten.

Er wordt in de maand maart geld opgehaald voor vijf organisaties. Hieronder een overzicht van wie er zomaar bij jou aan kan bellen.

3 tot en met 9 maart: Jantje Beton

De eerste week van maart zal in het teken staan van Jantje Beton, een organisatie die zich inzet voor het creëren van speelruimte voor kinderen en jongeren in Nederlandse wijken. Met als doel het stimuleren van actief buitenspelen en het bevorderen van sociale interactie, zal Jantje Beton collecteren op Tholen.

10 tot en met 16 maart: Amnesty International 

Amnesty International zal in de tweede week van maart de straten van Tholen doorkruisen om steun te vragen voor hun missie van het beschermen en bevorderen van mensenrechten wereldwijd. Deze organisatie staat bekend om haar onvermoeibare inzet voor gerechtigheid en vrijheid. Hun collecte zal bijdragen aan deze belangrijke strijd.

17 tot en met 23 maart: Reuma Nederland

De derde week van maart zal in het teken staan van de strijd tegen reuma, waarbij Reuma Nederland fondsen zal werven voor onderzoek naar behandelingen en ondersteuning van mensen die getroffen zijn door deze slopende aandoening. Door middel van bewustwording en steun hopen ze de last van reuma te verlichten voor degenen die ermee leven.

24 tot en met 30 maart: ZOA 

ZOA, een humanitaire organisatie die hulp biedt aan slachtoffers van conflicten en rampen wereldwijd, zal de gemeente Tholen bezoeken in de laatste week van maart. Hun collecte zal bijdragen aan het bieden van noodhulp, wederopbouw en duurzame ontwikkelingsprojecten in getroffen gebieden.

31 maart tot en met 6 april: Fonds Gehandicaptensport 

De maand zal worden afgesloten met een collecte ten behoeve van het Fonds Gehandicaptensport, een organisatie die zich inzet voor het creëren van gelijke kansen in de sport voor mensen met een handicap. Door middel van hun werk streven ze naar inclusie en empowerment van mensen met een beperking door sport.

Verdachte situatie? Maak melding

Tijdens de collectes is het belangrijk dat collectanten beschikken over een legitimatiebewijs waarop de naam van de collecterende instelling staat vermeld, samen met een afschrift van het besluit. Zijn er onveilige omstandigheden tijdens de collecte en zijn de collectanten nog in de buurt? Bel dan 112. Aanvullend kun je ook bellen met het landelijke meldnummer Veilig bankieren 088 385 65 55.

Vergeten?
Zijn we een organisatie vergeten? Meld dit dan aan ons via redactie@uitgeverijdebode.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief