De opening van het Smerdiekse zwembad Haestinge in 2023.
De opening van het Smerdiekse zwembad Haestinge in 2023. Foto: Thomas van Maren

Buitenzwembaden op Tholen houden de deuren dit jaar langer open

Door: Olaf Knook Algemeen

SINT-MAARTENSDIJK/THOLEN - Zwembaden De Spetter in Tholen en Haestinge in Smerdiek blijven dit zwemseizoen twee weken langer open. De afgelopen jaren sloten de openluchtbaden hun deuren begin of medio september, maar dit jaar is iedereen welkom tot het eind van de maand. Ook zijn de openingstijden van de zwembaden een beetje aangepast.

Het zwemseizoen op Tholen loopt dit jaar van maandag 6 mei tot en met maandag 30 september. De baden blijven dus twee weken langer open dan normaal. Dit besluit is volgens wethouder Corniel van Leeuwen genomen vanwege het goede weer van de afgelopen tijd. “We zien de laatste jaren dat september een zomerse maand is geworden. Daarom hebben we besloten de baden langer open te houden.”

Daar zit wel een kanttekening bij. Het kan namelijk zo zijn dat september dit jaar toch niet zo warm wordt. In dat geval kunnen de zwembaden eerder sluiten voor vrij zwemmen, zegt Van Leeuwen. “Dit is omdat de ervaring van de laatste jaren leert dat op koude dagen weinig tot geen bezoekers naar het zwembad komen.” Dot wordt dan vier dagen van tevoren bekendgemaakt op de gemeentelijke website van de zwembaden.

Openingstijden

Ook begint het zwemseizoen op Tholen een week later dan normaal. Dit komt door de koude nachten in april en begin mei van vorig jaar. De zwembaden openen daarom pas op maandag 6 mei. Door de verlenging van het zwemseizoen tot eind september is er meer ruimte voor zwemlessen en is er een grotere kans om een zwemdiploma te behalen, aldus de gemeente Tholen.

Tijdens de zomervakantie zijn de zwembaden van maandag tot en met vrijdag geopend voor vrij zwemmen van 13.00 tot 17.00 uur. Voor de openingstijden buiten de zomervakantie kun je kijken bij de online openingstijden van de zwembaden.

Vergoeding zwemlessen

Inwoners met een laag inkomen kunnen de kosten voor zwemlessen voor kinderen vanaf 6 jaar vergoed krijgen door de gemeente. Deze zwemlessen worden gegeven in de gemeentelijke zwembaden. Vanaf maart kunnen inwoners een vergoeding voor de kosten van de zwemlessen aanvragen via de website van de gemeente. Na goedkeuring van de aanvraag kunnen ouders hun kind inschrijven voor zwemles.

Voorverkoop abonnementen en zwemlessen
Zwembad Haestinge in Sint-Maartensdijk:
Dinsdag 2 april van 13.30 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur
Woensdag 3 april van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur

Zwembad De Spetter in Tholen:
Donderdag 4 april van 13.30 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur
Vrijdag 5 april van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief