Afbeelding

De Meestoof gaat binnenkort weer open met een nieuwe expositie

Door: Olaf Knook Algemeen

SINT-ANNALAND - Streekmuseum De Meestoof gaat over een kleine drie weken weer open voor bezoekers. Het museum in Sint-Annaland ging begin januari dicht voor een winterstop. Daarna hebben vrijwilligers hard gewerkt aan een nieuwe tentoonstelling, het onderhoud aan het gebouw en het schoonmaken van de voorwerpen uit de collectie.

De Meestoof sloot begin januari tijdelijk de deuren voor het publiek. Daarna hebben vrijwilligers het museum grondig aangepakt. Zo heeft een schoonmaakploeg de vitrines, paspoppen en complete expositieruimtes onder handen genomen. Daardoor zal het museum er weer fris uitzien voor het nieuwe seizoen.

Tentoonstelling ‘Groeten uit...’

Achter de schermen wordt ook hard gewerkt aan een nieuwe tentoonstelling. Hans Kats heeft in de werkplaats veel tijd besteed aan het opknappen en verven van een houten tafeltje uit de smederij. Verder zijn Ton Bruijns, Henk Bos en anderen bezig met het opzetten van de wisseltentoonstelling ‘Groeten uit...’.

Daarnaast heeft Harry de Rond in de toren de elektrische bedrading vernieuwd. Er staat daar nog veel ander werk op de planning, zoals het aanbrengen van stucwerk. Door lekkage is het hout op zolder in de toren gaan rotten. Dit moet gedeeltelijk worden vervangen. De Meestoof gaat op zaterdag 6 april weer open voor bezoekers.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief