Def Rhymz (53) zou deze zomer optreden tijdens Havendagen Tholen.
Def Rhymz (53) zou deze zomer optreden tijdens Havendagen Tholen. Foto: Tholen Sterk

Rapper Def Rhymz overleden, zou optreden met Havendagen Tholen

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - Def Rhymz is op 53-jarige leeftijd overleden. De Surinaams-Nederlandse rapper stond gepland om deze zomer op te treden als onderdeel van de Havendagen Tholen. De organisatie kondigt volgende week een vervangende artiest aan.

Het voormalige platenlabel Top Notch heeft het overlijden van Def Rhymz op 53-jarige leeftijd bekendgemaakt op zondagavond via Instagram. De rapper, wiens echte naam Dennis Bouman is, is in Utrecht vredig ingeslapen in het bijzijn van vrienden en familie. Def Rhymz kampte al geruime tijd met hartproblemen en leefde al ruim vier jaar met een steunhart in afwachting van een donorhart. 

‘Blijvende stempel achtergelaten’

“Door complicaties mocht het helaas niet zo ver komen”, zegt de familie in een verklaring. “We zijn bijzonder trots op de positieve man die hij was en voor ons altijd zal zijn. Een liefdevol mens dat er altijd voor ons was, in goede en minder goede tijden. Hij heeft door de jaren heen vele harten veroverd en heeft een blijvende stempel achtergelaten op de Nederlandse muziekindustrie.”

Doekoe en Schudden

De Surinaams-Nederlandse rapper werd vooral bekend door zijn hits Doekoe en Schudden (2001). Ook andere rappers reageren op sociale media. “Mijn broer, je bent gaan rusten. We will always love you man”, reageert rapper en goede vriend U-Niq op het nieuws. “Rust in vrede”, schrijft platenlabel TopNotch. “Rust zacht King”, aldus rapper Winne. Ronnie Flex en Frenna delen een foto van Rhymz op Instagram.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief