De vrijwilligers van zorgloket Tholen Ziet Je!
De vrijwilligers van zorgloket Tholen Ziet Je! Foto: Jacoline de Boer

Zorgloket Tholen heeft vaste plek in Meulvliet: ‘Ik raad het iedereen aan’

Door: Jacoline de Boer Algemeen

THOLEN - Iedereen heeft wel eens hulp nodig, vaak mensen met een klein of geen netwerk. Tholen ziet je! kan je daarbij ondersteunen. Het zorgloket voor Tholen Stad heeft sinds januari een ruimte in de Meulvliet waar men terechtkan voor een helpende hand.

Het fysieke loket is geopend zodat mensen laagdrempelig met hun hulpvragen terechtkunnen en tegelijkertijd hoopt men zo een stukje eenzaamheid tegen te gaan. Of het nu gaat om vervoer (evt. met begeleiding) naar het ziekenhuis, een hond die uitgelaten moet worden of boodschappen doen. De vrijwilligers van Tholen ziet je! zetten zich met heel hun hart in om een helpende hand te bieden.

‘Echt iedereen is welkom’

“Je merkt dat als mensen een hulpbehoefte hebben dat ze soms ook erg eenzaam zijn. Dat is niet altijd het geval, maar vaak durven mensen het ook niet aan te geven”, vertelt Marleen Ruijsscher die één van de vrijwilligers is. Ook coördinator Joanne Eskes merkt dit. “Je merkt soms echt dat mensen behoefte hebben aan contact na een zorgvraag. Wij hopen dan ook met het fysieke zorgloket gelijk een ontmoetingsplek te realiseren.

Onder het genot van een bakje koffie of thee kan er gezellig gepraat worden, maar er kan ook een spelletje worden gespeeld. In de toekomst hopen we ook de openingstijden uit te breiden en wellicht activiteiten te organiseren. Echt iedereen is bij ons welkom en in principe behandelen we allerlei hulpvragen. Zo doen we bijvoorbeeld ook klein tuinonderhoud, halen we medicijnen of gaan we met iemand mee naar het ziekenhuis.”

‘Het is zo fijn’

Het is gezellig druk op de donderdagochtend bij het zorgloket. Mevrouw Schotkamp uit Tholen is ook aanwezig. ”Het is zo fijn dat het zorgloket er is. Het is altijd gezellig en er wordt vaak gelachen. Een lach doet een mens veel goed en de vrijwilligers helpen mij om mijn hondje uit te laten. Als hun er niet waren geweest, had mijn hondje niet bij mij kunnen blijven.”

Ze vervolgt: ”Ook als ik bijvoorbeeld een probleem heb met mijn rollator is er altijd een helpende hand. Als ik iets vraag wordt het zo geregeld. Ik kan zelf wel bellen naar bijvoorbeeld de WMO, maar de lijntjes zijn zo een stuk korter. Ik raad het iedereen aan die hulp kan gebruiken. Ik ben zelfs vandaag netjes thuis opgehaald”.

Aad Prins - bestuurslid en vrijwilliger in hart en nieren - is sinds dag één bij Tholen ziet je! betrokken. “Het is verrijkend mooi werk. Je doet mensen echt een plezier en wat is er nu mooier om dat te doen.” Wil je ook een helpende hand bieden? Tholen ziet je! zoekt nog vrijwilligers.

Koffieochtend

Op donderdag 11 april organiseert Tholen ziet je! een koffieochtend. Iedereen is van harte welkom in de Meulvliet. Opgeven kan voor 9 april via info@tholenzietje.nl of via de app, 06 39 13 38 56. Ook bij niet opgeven bent u van harte welkom. Mocht u geen vervoer hebben is dat geen probleem. De vrijwilligers halen u graag thuis op. Het zorgloket is elke donderdag open van 10.00 tot 12.00 uur, locatie Meulvliet, zaal 2. Opgeven is hiervoor niet nodig en ook hier geldt als u geen vervoer heeft kunt u worden opgehaald.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief