Wethouder Peter Hoek legde met twee nieuwe inwoners de eerste steen.
Wethouder Peter Hoek legde met twee nieuwe inwoners de eerste steen. Foto: BDP Bouwfonds

Eerste steen van nieuwbouwwijk Striene in Tholen gelegd

Door: Redactie Algemeen

THOLEN - In de nieuwbouwwijk Land van Heendrecht in Tholen wordt sinds december vorig jaar volop gebouwd aan de volgende achttien koopwoningen. Op 28 maart werden de kopers van de woningen uitgenodigd voor een kijk op de bouwplaats door gemeente Tholen, Dura Vermeer Bouw Zuid en BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. 

Wethouder Peter Hoek is blij dat op deze historisch gezien bijzondere plaats in Tholen de verwijzing naar het verleden wordt gemaakt. “De Striene was destijds een belangrijke handelsroute. Toen bouwde Tholen aan zijn toekomst en dat doet het met deze nieuwbouw nog steeds. Ik hoop dat de nieuwe bewoners zich snel thuis voelen op deze plek. Dicht bij het maatschappelijk hart van de kern Tholen.”

Nog een jaar wachten

De woningen die gebouwd worden zijn vrijstaand of twee-onder-een-kap en energiezuinig. Ze worden straks verwarmd met een warmtepomp. Op eén na zijn ze allemaal al verkocht. De kopers moeten nog tot 2025 wachten, want dan zijn de woningen klaar.

Op woensdag 17 april start de verkoop van de volgende tien koopwoningen aan de Striene. Geïnteresseerden zijn welkom vanaf 17.00 uur voor een presentatie van de koopwoningen in restaurant JuNa van Hotel Tholen. Het gaat om tien nieuwe duurzame twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Kopers hebben de keuze om een zonnepanelenpakket aan te schaffen waardoor de woning helemaal energieneutraal wordt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief