De weg wordt heringericht met een maximumsnelheid van 80 km/u.
De weg wordt heringericht met een maximumsnelheid van 80 km/u. Foto: Provincie Zeeland

Groot onderhoud aan Philipsdam en Krammerbrug: Hinder in juli en augustus

Door: Olaf Knook Algemeen

SINT PHILIPSLAND - De Provincie Zeeland voert deze zomer groot onderhoud uit aan de Philipsdam. Dit karwei wordt gecombineerd met werkzaamheden van Rijkswaterstaat aan de Krammerbrug. De N257 over de Philipsdam wordt tijdens de werkzaamheden afgesloten voor al het doorgaande wegverkeer. De omleidingsroute wordt met gele borden aangegeven.

De N257 over de Philipsdam tussen de Grevelingendam en Sint Philipsland gaat in de zomer twee periodes dicht voor groot onderhoud: van 5 tot en met 25 juli en van 12 augustus tot en met 2 september. Volgens de Provincie Zeeland is dit nodig om ervoor te zorgen dat weggebruikers weer jaren gebruik kunnen maken van een goed onderhouden weg. Deze werkzaamheden worden gecombineerd met de werkzaamheden van Rijkswaterstaat aan de Krammerbrug.

Maximale snelheid omlaag

Wat gaat er precies gebeuren? De weg wordt heringericht met een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Ook wordt er gelijktijdig een fietsoversteek aangepast en een rotonde aangelegd. “Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid. De werkzaamheden zorgen voor een goed onderhouden weg, waar weggebruikers weer jaren gebruik van kunnen maken”, aldus de Provincie Zeeland.

De N257 over de Philipsdam wordt tijdens deze werkzaamheden volledig afgesloten voor doorgaand wegverkeer. De parallelweg blijft wel open voor hulpdiensten, langzaam verkeer, fietsers en bromfietsers. Automobilisten worden omgeleid via de N59 en A4, en vice versa. Deze omleidingsroute wordt aangegeven met gele borden.

Krammerbrug

Binnen dit project wordt ook de Krammerbrug van 8 tot en met 19 juli voorzien van een nieuwe slijtlaag. Tijdens deze periode wordt de brug afgesloten. Hoge scheepvaart kan tijdens de werkzaamheden niet passeren en moet omvaren. Scheepvaart wordt geïnformeerd via een Bericht aan de Scheepvaart (BAS) en vaarweginformatie.nl. Langzaam verkeer, fietsers en bromfietsers kunnen tijdens deze werkzaamheden de Krammerbrug niet passeren.

Meer informatie over dit project is te vinden op de zeeland.nl/groot-onderhoud-philipsdam-n257 en op rws.nl/slijtlagen-bruggen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief