Wethouder Hilde Moerland in actie tijdens de schoonmaakochtend.
Wethouder Hilde Moerland in actie tijdens de schoonmaakochtend.

Wethouder Moerland steekt de handen uit de mouwen bij Thoolse zwembaden

Door: Remco Weterings Algemeen

THOLEN/SINT-MAARTENSDIJK - Wethouder Hilde Moerland stak zaterdagmorgen ook de handen uit de mouwen. Deze ochtend ging ze zowel Sint-Maartensdijk als Tholen helpen met het gereedmaken van de zwembaden voor het nieuwe seizoen.

In Sint-Maartensdijk is de wethouder onder andere ingezet om de ramen te zemen en het onkruid tussen de tegels weg te halen. “Je kunt het niet maken om iedereen op te roepen om te komen helpen en vervolgens zelf niets te doen”, zegt Moerland.

Dat zwembad Haestinge een sociale functie heeft in Smerdiek blijkt wel uit het grote aantal vrijwilligers wat zich inzet. Vanuit de dorpstafel alleen zijn al vijftien vrijwilligers actief, zo vertelt José van Dalen. José is samen met haar collega Anja Lindhout hoofd van de twee gemeentelijke zwembaden.

Anja is voornamelijk actief in Tholen en José in Sint-Maartensdijk. “Maar we doen het echt samen.” In totaal zijn op en rond zwembad Haestinge meer dan 35 vrijwilligers actief. De werkzaamheden bestaan vooral uit veel schoonmaken, van de kleedhokjes tot de grote luchttrampoline. Alles krijgt een grondige schoonmaakbeurt. Maar ook het groen rondom het zwembad wordt aan een onderhoudsbeurt onderworpen. 

Vrijwilligers uit alle hoeken

Woensdag was het bad zelf al helemaal schoongemaakt. “Het was lekker weer en het bad was al leeg. We hebben toen met onze medewerkers en een aantal vrijwilligers besloten om alvast maar te starten”, vertelt José. Een vader is met zijn zoontje druk bezig om al het blad bij elkaar te harken. “We komen uit Sint-Maartensdijk en komen hier in de zomer graag. Dan wil je natuurlijk dat het bad er netjes bij ligt.” Maar niet alle vrijwilligers komen uit de buurt. Een jongen uit Dordrecht staat enthousiast te helpen met het schoonmaken van de luchttrampoline.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief