Corniel van Leeuwen en Harry van der Maas gaan gezamenlijk door het lint.
Corniel van Leeuwen en Harry van der Maas gaan gezamenlijk door het lint. Foto: Provincie Zeeland

Nieuwe landbouwweg naast N286 geopend: ‘Vooruitgang voor Tholen’

Door: Michel Claessens Algemeen


THOLEN - Gedeputeerde Harry van der Maas en wethouder Corniel van Leeuwen van de gemeente Tholen hebben maandag de nieuwe parallelweg van de rondweg Poortvliet (N286) officieel geopend. Deze nieuwe weg draagt bij aan de verbetering van de verkeersveiligheid en doorstroming op de N286. “Dit is een mooie vooruitgang voor Tholen en de omgeving”, aldus Van der Maas.

Maandag opende gedeputeerde Harry van der Maas en wethouder Corniel van Leeuwen van de gemeente Tholen de nieuwe parallelweg van de rondweg Poortvliet (N286). Deze parallelweg loopt tussen de Geerweg en de Lange Zandweg in Poortvliet.

Gedeputeerde Harry van der Maas zegt blij te zijn met de nieuwe parallelweg. “Na vele inspanningen ben ik verheugd dat deze nieuwe landbouwweg in Tholen nu operationeel is. Dit zal aanzienlijk bijdragen aan de verbetering van de verkeersveiligheid en doorstroming op de N286.”

Drukte door landbouwverkeer

De afgelopen jaren is het steeds drukker geworden op de rondweg Poortvliet. Dit kwam vooral door het toegenomen landbouwverkeer. De verkeersdrukte leidde tot klachten van bewoners en verkeersopstoppingen. Daarom is er langs de rondweg Poortvliet een nieuwe parallelweg aangelegd.

Deze parallelweg is niet exclusief voor landbouwvoertuigen, maar is daar wel voornamelijk voor bedoeld. Het wordt daarom ook wel een landbouwweg genoemd. “Ik ben verheugd met deze landbouwweg, die met name de verkeersveiligheid voor onze inwoners en bezoekers ten goede zal komen. Het is fijn om te zien hoe alle betrokken partijen gezamenlijk hebben gewerkt aan dit project,” vertelt wethouder Corniel van Leeuwen.

Beter voor fietser

Om het ook voor fietsers veiliger te maken, wordt er een apart fietspad aangelegd naast de landbouwweg. Dit pad loopt vanaf de huidige fietsafsluiting op de Lange Zandweg tot aan de rotonde in de Stoofstraat. Het fietspad zal het fietsverkeer scheiden van landbouwvoertuigen. Om ruimte te creëren voor het fietspad, is de geluidswal langs de N286 vervangen door een geluidsscherm.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief