Afbeelding
Foto: Iman Fase

Minste fietsendiefstallen in Zeeland, op Tholen 25 mensen de dupe

Door: Olaf Knook Algemeen

ZEELAND - In 2023 werden er in Zeeland 1095 fietsendiefstallen gemeld. Dit aantal ligt 2,3 procent hoger dan het jaar ervoor. Op Tholen ging het om 25 diefstallen waarvan melding werd gedaan. Het werkelijke aantal kan dus nog hoger liggen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de politie en het CBS.  

Wie met de fiets op pad gaat, heeft in Zeeland weinig kans dat hij gestolen wordt. In de Zeeuwse provincie worden de minste fietsendiefstallen gemeld van heel Nederland. In totaal werden daar in 2023 ruim duizend fietsen gestolen. 25 diefstallen daarvan vonden plaats in de gemeente Tholen. Dat zijn vijf diefstallen meer dan een jaar eerder.

10 diefstallen per uur

In 2023 werden er in Nederland ruim 85.000 fietsdiefstallen gemeld. Dat zijn tien fietsendiefstallen per uur. “Het aantal fietsdiefstallen ligt waarschijnlijk nog hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. Bij elektrische fietsen is het wel verplicht om bij de politie de diefstal te melden als je aanspraak wilt maken op een vergoeding van de verzekering. Het aantal elektrische fietsen is toegenomen en dit kan ook een deel van de stijging van de aangiftes verklaren”, aldus Michel Ypma, expert woonverzekeringen bij Independer.

De Zeeuwse top 5

De top 5 gemeenten binnen Zeeland waar je de meeste kans hebt op een gestolen fiets:

  • Goes: 14,6 fietsendiefstallen per 1.000 huishoudens
  • Middelburg: 12,5 fietsendiefstallen per 1.000 huishoudens
  • Veere: 9,8 fietsendiefstallen per 1.000 huishoudens
  • Vlissingen: 9,0 fietsendiefstallen per 1.000 huishouden
  • Kapelle: 6,4 fietsendiefstallen per 1.000 huishoudens


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief