Afbeelding
Foto: Olaf Knook

Hinder Oesterdam: Bergse Diepsluis en brug blijven één dag langer afgesloten

Door: Olaf Knook Algemeen

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - De Bergse Diepsluis en de brug bij de Oesterdam blijven een dag langer dicht vanwege vertraging in de werkzaamheden door het slechte weer. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg en sluis woensdagmiddag rond 14.00 uur weer beschikbaar is voor weg- en vaarverkeer.

Rijkswaterstaat laat weten dat de werkzaamheden aan de Bergse Diepsluis en de brug vertraging hebben opgelopen door de slechte weersomstandigheden aan het begin van deze week. "Sinds zondag is de hoofdrijbaan gereed, waarbij een rijbaan beschikbaar is gemaakt voor hulpdiensten en fietsers om de brug te kunnen passeren. Ook is inmiddels de slijtlaag op de parallelbaan vernieuwd en de belijning aangebracht. Dit moet vannacht nog uitharden. Morgenochtend worden de geleiderails teruggeplaatst en de werktent verwijderd. Na onder meer het vegen van het nieuwe brugdek zijn weg en sluis weer beschikbaar."

Vervanging van de slijtlaag

De brug over de Bergse Diepsluis is al vanaf maandag 15 april gesloten voor al het weg- en vaarverkeer. De verwachting was dat de werkzaamheden vanavond afgerond zouden zijn, maar ze worden dus met een dag uitgesteld vanwege het slechte weer. De sluis is één van de zeven beweegbare bruggen waarvan Rijkswaterstaat in 2024 en 2025 de slijtlaag vervangt.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief