Carbid Schieten Tholen door CST.
Carbid Schieten Tholen door CST. Foto: Carbid Stichting Tholen

Na drie jaar knalt Tholen weer met carbidschieten het oude jaar uit

Door: Redactie Ingezonden

THOLEN - Carbid Stichting Tholen sluit op zaterdag 30 december na drie jaar afwezigheid het jaar weer knallend af. Op het terrein van de voetbalvereniging Tholense Boys zal het traditionele carbid schieten weer plaatsvinden.

Het evenement is van 12.30 tot 18.00 uur, waarbij bezoekers naast de knallende melkbussen kunnen genieten van verse erwtensoep, een warme beker chocolademelk, glühwein en allerhande andere versnaperingen. Het belooft wederom een gezellige middag te worden waarbij jong en oud samen het jaar af kunnen sluiten. Voor de jonge bezoekers is een springkussen aanwezig om zich gedurende de middag te kunnen vermaken. 

Lokaal goed doel

Evenals voorgaande edities is het evenement gekoppeld aan geld inzamelen voor een lokaal goed doel. Het inzamelen van geld wordt bewerkstelligd door sponsoren die het evenement een warm hart toe dragen en hierbij gevoegd de opbrengsten die op de middag zelf worden gegenereerd door de bar verkopen en een verloting die wordt gehouden.

“Dit jaar zal de opbrengst worden besteed aan de eerder geschonken duo-fiets aan zorgcentrum Ten Anker”, aldus voorzitter Lennard Berrevoets. Deze fiets is in 2014 geschonken en in de afgelopen jaren veelvuldig gebruikt. Door dit veelvuldig gebruik is de fiets dringend toe aan een grote onderhoudsbeurt.

“Het leek ons een mooi doel om er voor te zorgen dat de eerder geschonken fiets weer inzetbaar is, en weer voor vele jaren plezier kan zorgen”, licht Lennard toe. “We gaan er in ieder geval weer voor zorgen dat het geld weer een goede bestemming krijgt.”

Gehoorbescherming

Normaal vindt het evenement altijd plaats op oudejaarsdag zelf, maar dat valt dit jaar op een zondag. Daarom is het evenement een dag opgeschoven en zal het de dag voor oudejaarsdag plaatsvinden. Iedereen is uiteraard van harte welkom om 30 december langs te komen en samen knallend het oude jaar af te sluiten, en het nieuwe jaar alvast in te luiden.

Het is tenslotte een evenement voor iedereen. Advies is wel om met name voor de jongere bezoekers een koptelefoon dan wel oorkappen mee te nemen. De knallen van de melkbussen zullen niet gering zijn. Oordopjes zijn overigens voor alle bezoekers gratis beschikbaar tijdens het evenement.

Vorig jaar ging het carbidschieten niet door:



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief