Woahdaegen op Die Heenetrecht
Woahdaegen op Die Heenetrecht Foto: obs Die Heenetrecht

Leerlingen van Die Heentrecht genieten van Woaimiddag met carnaval

Door: Redactie Ingezonden

OUD-VOSSEMEER (Grôôt Pesôôt) - Op vrijdag 9 februari stond de ochtend op obs Die Heenetrecht in het teken van de Woaidaehen op Grôôt Pesôôt.  De kinderen hadden er echt naar toegeleefd en hadden hun leutigste creatie aangetrokken. 

Toen de carnavalsvereniging met Prins Leroy voorop arriveerde, gingen alle Luusjes in een lange polonaise naar de speelzaal onder muzikale begeleiding van Dweilband de Lamsôôren.

Na het welkomstwoord door juf Eefje werd er natuurlijk ook stilgestaan bij het afscheid van Boer Neuze. De kinderen hadden leutige tekeningen voor hem gemaakt en ook kreeg hij een mooi pakketje in de stijl van het motto ‘t is Veuheltjes. Natuurlijk mocht een eigen lied van de kinderen ook niet ontbreken.

Prijslopen en ‘fluitconcert’

Vervolgens was het tijd voor het prijslopen. De kinderen mochten laten zien hoe mooi ze verkleed waren. De jury, het jeugdgevolg, maakte de winnaars bekend en dit jaar waren dat Jason uit groep 1, Jayden uit groep 2, Nienke uit groep 3, Sascha uit groep 4, Jemar uit groep 5, Michelle uit groep 6, Marelline uit groep 7 en Dylano uit groep 8. Zij kregen allemaal een mooie kittuk.  

Daarna was het tijd voor het afscheid en werd boer Neuze weer toegezongen door alle kinderen en getrakteerd op een mooi ‘fluitconcert’. 

Welverdiende vakantie

De ouders en de mini-luusjes waren ondertussen binnengedruppeld. Samen met de ouders werd er nog verder gefeest. Ter afwisseling werd er door de groepen voor gezellige optredens gezorgd.  

Het was weer een fantastisch feest. Na de zevensprong werden de kinderen uitgezwaaid door alle juffen en meester en konden eindelijk gaan genieten van een welverdiende vakantie.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief