Afbeelding
Foto: Pexels (Nataliya Vaitkevich

Europa Kinderhulp zoekt gastouders in Zeeland voor de zomervakantie

Door: Redactie Ingezonden

THOLEN - Stichting Europa Kinderhulp (EKH) zoekt nieuwe vakantieouders in Zeeland. Als vakantieouder nodig je een kwetsbaar kind uit om zo’n twee weken te komen logeren bij jou thuis. EKH zoekt voor de komende zomervakantie gastgezinnen voor kinderen uit Berlijn in de periode van 20 juli tot 2 augustus, kinderen uit Nederland van 22 juli tot 2 augustus en kinderen uit België van 22 juli tot 5 augustus. 

“Ik zoek vakantieouders die niet meer van mij verwachten, dan ik kan geven. Ik zoek vakantieouders die geen direct positief gevolg willen zien van mijn vakantie bij hen. Ik zoek vakantieouders die begrijpen dat ik mij schaam als ik per ongeluk ‘s nachts eens nat ben. Ik zoek vakantieouders die begrijpen dat ik soms jaloers ben op hun kinderen en zelfs op hun huisdieren. Ik zoek vakantieouders die mij duidelijk vertellen waar hun grenzen liggen.

En als ik deze vakantieouders heb gevonden dan voel ik dat ze ongeacht mijn gedrag, om mij geven en dat ik mij eindelijk ergens veilig kan voelen. Dan kan ik een ‘moord’ vakantie hebben, maar dat laat ik niet blijken. Dat kan ik niet, want dat heb ik nooit geleerd.”

Een gastkind ontvangen

Stichting Europa Kinderhulp wil kwetsbare kinderen laten kennismaken met een wereld vol warmte en genegenheid. Om die reden zoekt EKH gastgezinnen. Ouders die over voldoende begrip, geduld en vooral liefde beschikken om een kwetsbaar kind voor ruim twee weken tijdens de zomervakantie in huis te nemen. Er staat geen vergoeding tegenover, maar het geluk dat men een kind kan bezorgen zal onbetaalbaar blijken.

Voor de regio Zeeland gaat het om kinderen van 5-12 jaar oud uit Berlijn van 20 juli tot 2 augustus, uit Nederland van 22 juli tot 2 augustus en uit België van 22 juli tot 5 augustus. De kinderen worden geselecteerd door scholen, Riagg, Leger des Heils, sociale diensten en soortgelijke instanties. Voor meer informatie kun je bellen naar 06-29537739 of kijken op de website van Stichting Europa Kinderhulp.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief