De politie zoekt naar deze verdachte Renault Clio.
De politie zoekt naar deze verdachte Renault Clio. Foto: Opsporing Verzocht
MET VIDEO

Beelden: Aanslag op gezin met twee kinderen in Tholen, politie zoekt auto

Door: Olaf Knook Politie

THOLEN - De politie zoekt een Renault Clio die betrokken zou zijn bij de aanslag op een gezin met twee jonge kinderen in Tholen. Bij hun woning aan het Slachtveld is in de nacht van 26 op 27 september een explosief afgestoken. Niemand raakte gewond, maar het huis heeft behoorlijke schade opgelopen. Dit komt dinsdagavond naar voren in een uitzending van tv-programma Opsporing Verzocht.

Rond 02.20 uur ‘s nachts bracht de explosie grote schade toe aan de woning van het gezin, waarbij het rolluik en verschillende ramen zwaar beschadigd raakten. Ook de gevel van het huis raakte ontzet door de kracht van de ontploffing.

Daarnaast ontstond er brand in de woning door de explosie. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en had het vuur snel onder controle. De bewoners van het pand zijn diep geschokt en hebben aangifte gedaan.

Renault Clio

Het rechercheteam heeft beelden geanalyseerd die mogelijk verband houden met de aanslag. Op deze beelden is een Renault Clio te zien die op woensdagochtend vanaf het Slachtveld via het Bastion over de Ten Ankerweg reed. De politie vermoedt dat de persoon of personen die verantwoordelijk zijn voor de explosie zich mogelijk in deze auto bevonden. De Renault Clio werd niet ver van het getroffen huis aan het Slachtveld gefilmd op de Ten Ankerweg.

Daarnaast hebben rechercheurs op dezelfde beelden een blauwkleurige auto gezien, die kort voor de aanslag op dezelfde Ten Ankerweg reed in de richting van het getroffen huis. De bestuurder van deze auto wordt beschouwd als een mogelijke getuige. De politie nodigt hem of haar uit om contact op te nemen.

Tips en camerabeelden

De politie doet een dringend beroep op het publiek om hulp te bieden bij het identificeren van de bestuurder van de Renault Clio en eventuele informatie over wie er mogelijk achter de aanslag zit en wat het motief zou kunnen zijn. Alle tips, hoe klein ook, kunnen van groot belang zijn voor het onderzoek.

Opsporing Verzocht heeft hier in een uitzending op dinsdag 10 oktober aandacht aan besteed.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief