Beelden van de dader die het explosief afsteekt bij het huis aan het Slachtveld.
Beelden van de dader die het explosief afsteekt bij het huis aan het Slachtveld. Foto: Opsporing Verzocht
VIDEO

Dader steekt met opzet explosief af bij huis van jong gezin aan het Slachtveld

Door: Olaf Knook Politie

THOLEN - De politie heeft dinsdagavond besloten om bewakingsbeelden van de dader vrij te geven in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Bijna drie maanden sinds de aanval op een jong gezin aan het Slachtveld, heeft de politie de dader(s) nog niet kunnen identificeren. 

Een gezin met twee jonge kinderen werd op woensdagnacht 27 september ongeveer uit het bed geblazen. Bij hun huis aan het Slachtveld ging toen een explosief af. Sinds de laatste uitzending in oktober zijn er een paar tips binnengekomen over een gezochte Renault Clio, maar de auto is nog niet gevonden.

De tekst gaat verder onder de foto.


Beelden van de gezochte Renault Clio - Opsporing Verzocht

Doelbewuste aanslag

Dinsdagavond heeft de politie beelden vrijgegeven van de dader. Op de beelden is te zien dat de persoon met opzet een explosief aansteekt bij het huis van het jonge gezin. Twintig seconden later volgt een enorme knal, gepaard met veel rook en vuur. De politie vraagt nu om hulp bij het identificeren van deze persoon. De verdachte droeg een donkerrode winterjas, een donkere broek en zwarte schoenen met witte zolen.

Het rechercheteam is ook op zoek naar twee personen die de avond ervoor, op dinsdag 26 september, rond 21.00 uur langs het getroffen huis liepen. De politie wil graag met hen praten.

Bekijk hieronder de beelden.

Oproep politie
Wie weet of vermoedt iets over de dader die op de beelden te zien is? Wie heeft informatie over een aanleiding of motief voor de aanslag? Wie weet meer over de grijze Renault Clio en/of wie daarin reden? Wie herkent (een van) de twee personen die eerder die avond langs de woning liepen?
Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief