Afbeelding
Foto: Gemeente Tholen

Tholen ziet af van aanlegsteiger voor cruiseschepen vanwege gebrek aan draagvlak

Door: Olaf Knook Politiek

THOLEN - Tholen krijgt geen aanlegsteiger voor cruiseschepen op het eiland. Na jaren van debat in de politiek en hevig verzet van verschillende belangengroepen, heeft de gemeente op dinsdag besloten om af te zien van het project vanwege een gebrek aan draagvlak.

Aanvankelijk was de gemeente Tholen vastberaden om een aanlegsteiger te bouwen om grote cruiseschepen te kunnen verwelkomen. Dit jaar was er nog een aanzienlijk budget van twee miljoen euro gereserveerd voor dit ambitieuze plan. Echter, diverse lokale gemeenschappen en verenigingen, waaronder de scouting, de watersportvereniging, omwonenden en heemkundigen, spraken zich uit tegen het project.

Zondagrust
Een van de voornaamste zorgen betrof de verstoring van de zondagsrust op Tholen, die door de komst van cruiseschepen in gevaar zou kunnen komen. Daarnaast werd het gebrek aan stroomvoorziening op de kade als een aanzienlijk probleem gezien. Het mogelijke effect op de activiteiten van de scouting, die momenteel leren zeilen en varen in de nabijheid van de beoogde steiger, was ook een punt van zorg.

De gemeente heeft besloten te luisteren naar de bezwaren en zorgen van de inwoners en belanghebbenden en heeft daarmee de wens om Tholen te ontwikkelen als cruiseschepenbestemming opgegeven.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief