Frank Hommel.
Frank Hommel. Foto: Peter J.E.Roek Pentalux Photography & Video

Frank Hommel stopt als wethouder van Tholen, VVD stapt uit coalitie

Door: Olaf Knook Politiek

THOLEN - Wethouder Frank Hommel (VVD) heeft aangekondigd dat hij afscheid neemt van de Thoolse politiek. Hij was 4 jaar raadslid en bijna 14 jaar wethouder van de gemeente Tholen. Vanwege zijn vertrek heeft de VVD-fractie besloten uit de coalitie met ChristenUnie (CU) en Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) te stappen.

Frank Hommel legt zijn besluit uit: “Het stoppen als wethouder is absoluut geen gemakkelijk besluit geweest. Na de motie van afkeuring in de raadsvergadering in december en het feit dat daarna ook de fracties van onze coalitiepartners aangaven het vertrouwen te verliezen, voelde ik dat er politiek onvoldoende draagvlak was om verder te gaan in deze functie. Dat is niet in het belang van Tholen. Het college moet met brede raadssteun verder gaan. Ik kijk terug op een periode waarin ik samen heb mogen werken met inwoners, bedrijven, verenigingen, collega’s en de gemeenteraad om van onze gemeente een nog mooiere plek te maken. Dit is altijd een uitdaging geweest, waar ik mij met plezier voor heb ingezet en zal blijven inzetten. Ik wil iedereen bedanken voor de samenwerking en steun.”

Geen ruimte voor opvolging

Nu de wethouder vertrekt, laat de VVD-fractie weten uit de coalitie te stappen. Er is binnen de fractie geen ruimte om voor opvolging in het college te zorgen. De VVD onderschrijft het coalitieakkoord en wil politiek de handen vrij hebben om hier goed mee om te gaan. De SGP en CU zeggen dat ze het besluit van de VVD om uit de coalitie stappen betreuren.

Burgemeester Sijbers zegt namens het college van burgemeester en wethouders: “Uiteraard respecteren we deze keuze. We verliezen een fijne collega, die met zijn lange staat van dienst veel heeft betekend voor de gemeente. Wij danken hem daarvoor hartelijk. We zullen, na een moment van bezinning en in goed overleg met fracties en gemeenteraad, het college weer voltallig maken. Het is aan de SGP als grootste partij om hierin het voortouw te nemen.”

Sinds 2006 raadslid van Tholen

Frank Hommel werd op 16 maart 2006 raadslid en was vanaf 22 april 2010 wethouder. In deze periode had hij verschillende taken, zoals economische zaken, milieu, duurzaamheid, sociale voorzieningen, sport, wonen en toerisme. Hij was betrokken bij projecten zoals het havengebied Sint-Annaland. De komende tijd wordt gebruikt voor een soepele overdracht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief