De coalitiefracties willen doorgaan met de VVD.
De coalitiefracties willen doorgaan met de VVD. Foto: Rien Burgers

SGP en CU betreuren VVD-vertrek uit Thoolse coalitie: ‘Keuze heroverwegen’

Door: Olaf Knook Politiek

THOLEN - De SGP laat weten dat ze het vertrek van wethouder Frank Hommel (VVD) waarderen, omdat hij ‘in het belang van de gemeente Tholen een stap terugdoet’. De CU vindt het wel jammer dat de VVD besloten heeft uit de coalitie te stappen. Beide fracties vragen de VVD om een gesprek om hun beslissing te heroverwegen. 

De SGP en CU bedanken Frank Hommel voor zijn inzet voor de Thoolse samenleving. Arjen Quist, de fractievoorzitter van de SGP, zegt: “Na de raadsvergadering van december zijn indringende gesprekken gevoerd met de wethouder, waarin we het afnemende vertrouwen besproken hebben. Wij spreken waardering uit voor het feit dat de wethouder in het belang van de gemeente Tholen een stap terugdoet.”

Coalitiedeelname heroverwegen

De fracties vinden het jammer dat de VVD haar bestuursverantwoordelijkheid opgeeft. CU-fractievoorzitter Jaap Hage: “In de afgelopen collegeperiodes hebben SGP, CU en VVD steeds constructief samengewerkt. Het vertrouwen in de VVD-fractie als constructieve samenwerkingspartner is onverminderd groot, en wij zouden dan ook graag doorgegaan zijn. We nodigen de VVD-fractie uit om hun keus rondom coalitiedeelname te heroverwegen.”

Volgende week gesprekken voeren

De fractievoorzitters van SGP en CU willen het college zo snel mogelijk weer compleet maken en beginnen volgende week met verkennende gesprekken met alle fracties. Het belang van de inwoners van de gemeente Tholen en de continuïteit en stabiliteit van het gemeentelijk bestuur blijven daarbij voorop staan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief