Femke, Floor, Suzanne en Lieke.
Femke, Floor, Suzanne en Lieke. Foto: Rein de Jonge

Thoolse Lieke (16) stunt met goud op Europees kampioenschap in Italië

Door: Olaf Knook Sport en vereniging

THOLEN - De 16-jarige Lieke Spaans uit Tholen is onlangs Europees kampioen geworden op het onderdeel cattle sorting, beter bekend als runderwerk. Bij deze wedstrijd moet de ruiter zo snel mogelijk één koe uit een kudde van tien koeien halen. Lieke wist de snelste tijd neer te zetten en versloeg daarmee de Italiaanse en Franse topfavorieten tijdens het Europees kampioenschap in Italië.

Lieke nam samen met zes andere ruiters van Manege de Paardenhoeve uit Bergen op Zoom deel aan de Europese Kampioenschappen Working Equitation in het Italiaanse Arezzo. Tijdens het EK werden vier verschillende onderdelen afgerond: Dressuur, een stijltrail, een snelheidstrail en natuurlijk het runderwerk. Tijdens het runderwerk liet Lieke haar kracht zien en wist ze het snelst een koe uit de kudde te halen.

In het algemeen klassement voor individuele ruiters, gebaseerd op de resultaten van alle vier de onderdelen, eindigde Lieke op de zevende plaats. Op het eindklassement voor landen behaalde Lieke een derde plaats met haar juniorenteam Floor Petersen (Bergen op Zoom), Suzanne de Jonge en Femke Krist (Halsteren).

Lieke Spaans tijdens het EK van 2021 in Frankrijk.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief