Kinderen spelen in een FIFA toernooi.
Kinderen spelen in een FIFA toernooi. Foto: Unsplash

Voetbal, sporten en Fortnite: Veel activiteiten op Tholen tijdens herfstvakantie

Door: Olaf Knook Sport en vereniging

THOLEN - Jij op Tholen zorgt in de herfstvakantie dat er allerlei leuke dingen te doen zijn voor kinderen en jongeren. Omdat sommige scholen in de gemeente vakantie hebben van 16 tot 22 oktober, terwijl andere scholen een week later vrij zijn, houdt de jongerenwerkgroep in beide weken activiteiten.

De activiteiten voor kinderen zijn bedoeld voor de jeugd tot en met 12 jaar oud, terwijl de activiteiten voor jongeren zijn voor degenen tussen 12 en 23 jaar. De meeste activiteiten zijn gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht via de website van Jij op Tholen. De activiteiten vinden plaats in de laatste twee volle weken van oktober, tijdens de herfstvakantie.

Maandag 16 oktober: FIFA E-toernooi (Jongensavond)

Jongens tussen de 10 en 23 jaar die dol zijn op FIFA, hebben op maandagavond 16 oktober van 18.00 tot 21.00 uur de kans om deel te nemen aan het FIFA E-toernooi in sport- en gemeenschapscentrum De Meulvliet in Tholen. Tijdens dit evenement spelen de jongens in poules tegen elkaar om te bepalen wie de beste FIFA-speler is.

Woensdag 18 oktober: Uniek sporten 

Op woensdag 18 oktober is er een speciale gelegenheid voor kinderen met en zonder beperking. De jeugd kan tijdens de voetbalschool samen sporten en kennismaken met verschillende aangepaste sporten in Sint Philipsland. Deze dag duurt van 9.00 tot 16.00 uur. Deelnemers kunnen rekenen op voetbaltraining van ervaren oud-profvoetballers en trainers.

Aan het einde van de dag ontvangen alle deelnemers een certificaat en een klein cadeautje als blijk van deelname aan deze activiteit. Aanmelden voor deze dag kan via de website van Stichting Voetbalschool.

Vrijdag 20 oktober: Springspektakel in De Wellevaete en De Meulvliet

Op vrijdag 20 oktober is er een leuk springfeest voor kinderen van 2 tot 12 jaar in Sint-Annaland en Tholen. In Sint-Annaland kunnen kinderen van 10.00 tot 12.00 uur springen op springkussens in het sport- en gemeenschapscentrum De Wellevaete. In Tholen zijn de springkussens van 15.30 tot 17.30 uur te vinden in sport- en gemeenschapscentrum De Meulvliet.

Maandag 23 oktober: Real life Fortnite

Op maandagmiddag 23 oktober veranderen de gymzalen in Sint Philipsland en Sint-Maartensdijk in een soort Fortnite-speelveld. Kinderen tussen 8 en 14 jaar kunnen meedoen aan spannende gevechten, net als in het spel Fortnite. De jongerenwerkgroep zorgt voor NERF-guns en bescherming. Deze activiteit vindt plaats van 13.00 tot 14.30 uur in Sint Philipsland en van 15.30 tot 17.00 uur in Sint-Maartensdijk.

Woensdag 25 oktober: Sportplezier in Stavenisse, Sint-Annaland en Sint Philipsland

Naast de vakantieactiviteiten staat ook het maandelijkse Sportplezier op de planning voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Op woensdag 25 oktober kunnen kinderen om 13.15 uur in Stavenisse, om 14.45 uur in Sint-Annaland en om 16.15 uur in Sint Philipsland meedoen aan het Sportplezier. Het is een uurtje samen bewegen en deze keer wordt gespeeld met frisbees.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief