De voetbalschool haalde een mooi bedrag op.
De voetbalschool haalde een mooi bedrag op. Foto: Stichting Vrienden van Siem

18e editie voetbalschool Flupland: 9823 euro opgehaald voor goed doel

Door: Olaf Knook Sport en vereniging

SINT PHILIPSLAND - Drie dagen lang draaide alles in Flupland om voetbal tijdens de achttiende editie van de voetbalschool. Maandag, dinsdag en woensdag waren gevuld met gastlessen, gegeven door (oud-)profvoetballers en bekende coaches. Bovendien werd er geld ingezameld voor het goede doel van Stichting Vrienden van Siem. In totaal is er een bedrag van 9823,67 euro opgehaald.

Op de velden van NOAD’67 namen maar liefst negentig jonge voetballers van de voetbalschool deel aan de achttiende editie. Gedurende deze week werden deelnemers getraind door voetbalprofessionals, zoals Fred Rutten, Huub Stevens, Marcel Meeuwis en Amber Verspaget.

De laatste dag was gewijd aan de Dag van het onbeperkt sporten, die tevens de tiende jubileumeditie markeerde. 21 sporters en niet-sporters met beperkingen hadden zich aangemeld om samen met de 90 kinderen van de voetbalschool te sporten. Op deze speciale dag konden deelnemers kennismaken met verschillende sporten, zoals zitvolleybal, Bocce (een soort jeu de boules) en G-voetbal.

Goede doel

Dit jaar was de Stichting Vrienden van Siem opnieuw het goede doel. Ze haalden geld op door een recordaantal lege flessen en blikjes in te zamelen, evenals de verkoop van oliebollen en kibbeling. Dit alles resulteerde in een bedrag van 9823,67 euro, dat zal worden geschonken aan het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI) in Vlissingen.

Dit bedrag is meer dan drieduizend euro hoger dan wat ze vorig jaar hebben opgehaald voor het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. “Het is met geen woorden te beschrijven hoe dankbaar we zijn naar Stichting Voetbalschool, alle vrijwilligers, spelertjes en vele sponsoren voor hun inzet en het waar maken van dit prachtige bedrag!”, laat Stichting Vrienden van Siem weten op Facebook.

Interviews met enkele aanwezigen lees je volgende week in de Thoolse Bode. Benieuwd naar de foto’s? Deze komen later deze week online.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief