Elke (midden) won goud op de 200m rugslag, teamgenootje Fleur Buijs (rechts) werd 3e. Foto: ZPV Hieronymus

Thoolse Elke (12) wint elf medailles op Brabantse kampioenschappen

Door: Redactie Sport en vereniging

THOLEN - Afgelopen maand vonden de Brabantse winterkampioenschappen (BWK) plaats. ZPV Hieronymus uit Roosendaal had de organisatie van dit toernooi in handen samen met de Tilburgse vereniging TRB-RES. ZPV Hieronymus heeft een mooie 2e plaats behaald in het medaille klassement! In totaal werden er 86 medailles gewonnen. Elke Kriesels uit Tholen deed mee aan het toernooi.

Op de estafettes 4x100m wisselslag samen met Jayna Wagemakers, Yill van Bezouw en Karlijn van der Schrier werd ze 2e bij de junioren. Op de 4x100m vrije slag werd ze 3e bij de junioren meisjes samen met Yill, Rona Goverde en Karlijn. De veelzijdigheid van zwemtalent Elke (12 jaar) kwam tot volle bloei tijdens de Brabantse kampioenschappen. Met vastberadenheid zwom ze maar liefst 12 verschillende afstanden, en elke keer wist ze zich te kronen tot een top 10-finisher.

Meerdere medailles voor Elke

Elke behaalde een schitterende gouden medaille op de 200m rugslag, waar ze met een indrukwekkende tijd van 2:39.98 de concurrentie achter zich liet. De veelzijdigheid van haar talent werd verder onderstreept met zilveren medailles op de 50m en 100m vlinderslag, 200m wisselslag, en de 50m en 100m rugslag. Ook behaalde ze nog 3 bronzen medailles. Op de estafettes toonde Elke samen met haar teamgenoten hun kracht en teamgeest.