Afbeelding
Foto: Koninklijke Fanfare Accelerando

Accelerando kijkt uit naar 9e editie van Kidz in Concert

Door: Redactie Sport en vereniging

SINT-ANNALAND - De Stallandse muziekvereniging en basisschool De Casembroot organiseren op zaterdag 9 maart de uitvoering Kidz in Concert. Het concert vindt plaats in de sportzaal van De Wellevaete.

Tijdens Kidz in Concert zullen jeugdige muzikanten optreden. Dit omvat onder andere kinderen uit groep 4 en 5 die hard werken aan hun blokfluitvaardigheden en het schoolorkest dat is ontstaan na de MegaMuziekMarathon in 2015. Het schoolorkest bestaat uit enthousiaste leerlingen van groep 6.

Gouden Driehoek

Dit is alweer de negende editie. Vanaf het begin staat dirigent Pieter-Jan van den Berg aan het roer. Ook zullen de drie onderdelen van Accelerando optreden: de samenspeelgroep onder leiding van de nieuwe muzikaal leider, Rianne Ruijten, de slagwerkgroep onder leiding van instructeur Sven Buuron en het fanfareorkest onder leiding van dirigent Pierre van Broekhoven.

Met dit concert wil Accelerando de muzikale samenwerking met De Casembroot en Muziekschool Zeeland verder uitdragen. Samen vormen zij de Gouden Driehoek, wat resulteert in muzieklessen in vrijwel alle klassen van de basisschool.

Kaartverkoop

Verschillende onderdelen van deze samenwerking zijn te beluisteren tijdens Kidz in Concert. De kaartverkoop start op maandag 26 februari bij Boekhandel Heijboer aan de Ring te Sint-Annaland. Donateurs van Accelerando en leden van de Club van 50 kunnen al kaarten kopen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief