Een archieffoto van een wedstrijd tussen SV Smerdiek en SC Stavenisse.
Een archieffoto van een wedstrijd tussen SV Smerdiek en SC Stavenisse.
SPEELRONDE 15

WHS naar laatste plaats, Smerdiek in de race voor handhaving

Door: Olaf Knook Sport en vereniging

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 9 maart allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma’s van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 15.

Het wordt voor WHS steeds lastiger om zich in de tweede klasse te handhaven. Het team uit Sint-Annaland leed een kleine nederlaag (0-1) tegen V.V. Yerseke. Hierdoor staat de ploeg nu op doelsaldo op de laatste plaats in de competitie. WHS loopt zes punten achter op de play-offs. Met nog zeven wedstrijden te gaan, moeten de mannen veel punten zien te behalen. Anders eindigt het avontuur in de tweede klasse al na twee seizoenen.

Afhaken in titelstrijd

In de vierde klasse lijkt NOAD’67 af te haken in de strijd om de titel. De Fluplandse mannen slaagden er niet in om door de verdediging van SPS te breken. NOAD’67 heeft altijd moeite tegen SPS. In hun laatste drie ontmoetingen won SPS twee keer en NOAD’67 slechts één keer. Met dit gelijkspel (0-0) staat het team uit Sint Philipsland nu acht punten achter op de koploper. Voor SPS was dit het eerste punt in de laatste drie wedstrijden.

Belangrijke overwinning

SV Smerdiek boekte een belangrijke overwinning in de strijd om handhaving. Ze wonnen voor de achtste keer op rij van rivaal SC Stavenisse. Hierdoor staat het team nu 8 punten achter op de veilige zesde plek. Koploper Tholense Boys wist een snelle achterstand om te buigen naar een 2-1 overwinning tegen tien man van VV Steenbergen. Hierdoor hebben ze nu een voorsprong van 4 punten op achtervolger VV De Fendert.

9 maart | Speelronde 15
SC Stavenisse 1-4 SV Smerdiek
SPS 0-0 NOAD’67
VV Steenbergen 1-2 Tholense Boys
WHS 0-1 VV Yerseke

16 maart | Speelronde 16
DBGC - WHS
NOAD’67 - VV DHV
Smerdiek - Lepelstraatse Boys
SC Stavenisse - SPS
Tholense Boys - SEOLTO



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief