Rugslag start van Elke in Antwerpen.
Rugslag start van Elke in Antwerpen. Foto: J. Kriesels

Thoolse Elke (13) haalt finale van internationale zwemwedstrijd

Door: Olaf Knook Sport en vereniging

THOLEN - Elke Kriesels (13) uit Tholen presteerde uitstekend tijdens een internationale zwemwedstrijd in België, waar ze de finale wist te halen. In de categorie junioren meisjes behaalde ze uiteindelijk de zevende plaats op de 100 meter vlinderslag.

31 zwemmers van Hieronymus deden op 12, 13 en 14 april mee aan de AIYSC 2024 in Antwerpen, België. Deze internationale zwemwedstrijd bracht voornamelijk zwemmers uit België en Nederland samen, met de aanwezigheid van teams uit andere landen, waaronder Ierland.

Internationale finale

Het opvallende was dat het niveau van de wedstrijd dit jaar hoger lag dan voorheen, waardoor de zwemmers van Hieronymus flink moesten presteren. Elke Kriesels (13) uit Tholen en Yill (12) bereikten beiden de finale op de 100 meter vlinderslag in de categorie junioren meisjes.

Trainer Valentijn moedigde de meiden aan om nog één keer alles te geven en na de introductie aan het publiek zetten ze zich volledig in. Elke eindigde op de 7e plaats en Yill behaalde de 2e plaats. Hieronymus kijkt terug op een succesvolle wedstrijd en kijkt uit naar de volgende editie in Antwerpen in 2025.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief