Afbeelding
Foto: Joep Bremmers

Ingezetenen criterium coffeeshops definitief van de baan

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft definitief besloten om afscheid te nemen van het ingezetenen criterium. Dit betekent concreet dat klanten van de twee coffeeshops in Vlissingen niet langer hoeven aan te tonen dat ze in Nederland wonen. Het college heeft dit besloten nadat een jaar lang een proef is gehouden om te zien of overlast door onder meer straathandel zou afnemen.

Gebleken is dat de overlast daadwerkelijk is afgenomen. De gemeente verbindt een aantal voorwaarden aan het nieuwe beleid. Zo wordt de inzet van beveiliging bij de coffeeshops, zoals dat nu het geval is, voorwaarde bij de verlening van de vergunning. De beveiligers heeft de rol van gastheer voor de buurt en spreekt overlastgevers aan. De twee parkeervakken die aan de Aagje Dekenstraat en op het Bellamypark die zijn ingericht als parkeerplek voor 15 minuten blijven bestaan. Daarnaast wordt de situatie rondom de coffeeshops ook in de toekomst gemonitord.

Verkeersoverlast
Het college van burgemeester en wethouders deelt de zorg van de gemeenteraad over de verkeersoverlast die de aanwezigheid van de coffeeshop met zich meebrengt. Er zijn ingrepen nodig in de infrastructuur om de verkeersoverlast terug te dringen. Werkzaamheden aan de Aagje Dekenstraat en de rotonde op de kruising met de Willem Ruysstraat staan in de planning voor 2024.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief