Afbeelding
Foto: Joep Bremmers

CBS De Wissel krijgt een groen schoolplein

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - Christelijke basisschool De Wissel in Papegaaienburg is één van de acht Zeeuwse basisscholen die een groen schoolplein krijgen. “Het is de derde keer dat we een plan hebben ingediend en nu zijn we in de prijzen gevallen,” vertelt Hans Willemstein, directeur van De Wissel.

Nu De Wissel dan toch in de prijzen is gevallen kunnen de plannen voor een groen schoolplein op de locatie Kleiweg eindelijk worden gerealiseerd. Willemstein: “Eerder hebben we twee keer een soort troostprijs gekregen van 400 euro. Daar zijn we mee begonnen om samen met leerlingen en ouders al een paar dingen te realiseren. Wethouder Portier is komen kijken en heeft samen met de leerlingen een boom gepland.” De plannen voor het groene schoolplein zijn gemaakt in nauwe samenwerking met de leerlingenraad. “De plannen zijn inmiddels drie jaar oud en we gaan ze nu opnieuw tegen het licht houden. Op details kunnen er misschien nog dingen worden gewijzigd. We willen in ieder geval van het fietsenhok een mooi buitenlokaal maken.” De plannen van De Wissel moeten voor het eind van het jaar worden gerealiseerd. “We hebben 20.000 euro tot onze beschikking, 10.000 van IVN Natuureducatie, 5.000 van de gemeente en ook nog eens 5.000 van onszelf. Voor de uitvoering maken we gebruik van een hoveniersbedrijf en de leerlingen en ouders helpen ook mee.”

Tegelwippen
Het schoolplein van De Wissel wordt nu nog gekenmerkt door heel veel stenen. “Zeker de helft van de stenen gaat eruit,” voorziet Willemstein. “Het water wordt dan veel beter vastgehouden en het is ook niet meer van deze tijd, al die stenen. ‘Tegelwippen’ is nu actueel en daar gaan we in mee. Er komt een grote tuintafel waar kinderen lekker kunnen relaxen en een zitkuil waar ook les gegeven kan worden. Sport en beweging heeft op onze school ook de aandacht, dus er komt ook ruimte waar nog kan worden gevoetbald. Ook komen er uitdagende groene spelvormen, boomstammen en dergelijke. En moestuintjes die de leerlingen zelf kunnen onderhouden.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief